Utdannets logo
HjelpProdusere innholdHva er en god videoleksjon

Hva er en god videoleksjon?

Når du lager digitale kurs, er kvaliteten på videoleksjonene nøkkelen til en god læringsopplevelse. En godt planlagt videoleksjon kan virkelig gjøre en forskjell i hvordan deltakerne oppfatter og forstår stoffet.

Ett tema om gangen

En effektiv videoleksjon fokuserer på kun ett tema. Dette gjør det enklere både for deg som lager innholdet og for deltakerne som lærer. En slik tilnærming fører til kortere videoer som er enklere å forstå og produsere uten feil.

Organisering er viktig

Ved å holde hver leksjon til ett tema, blir kurset enklere å strukturere. Dette gjør det lett for deltakerne å finne fram og for deg å sette opp leksjonene logisk. En klar struktur hjelper også med gjennomgang og repetisjon senere.

Kom rett til poenget

En god videoleksjon starter direkte med det viktigste. Innen de første 30 sekundene bør videoen klart vise hva den handler om og hva deltakerne vil lære. Dette fanger oppmerksomheten deres med en gang.

Vær klar og konsis

Hold deg til temaet gjennom hele leksjonen, gi verdifull informasjon effektivt, og unngå irrelevant innhold. Avslutt leksjonen naturlig uten unødvendige avslutninger som ikke tilfører noe.

Gjør det lett å følge med

Bruk visuelle hjelpemidler forsiktig. Beveg musepekeren rolig og målrettet, og bruk tastaturet nøye for å gjøre det enkelt å forstå.

Kvalitet over kvantitet

Husk at kvaliteten på videoleksjonen er viktigere enn hvor lang tid du bruker på å spille den inn. Å lage en høykvalitetsvideo kan kreve flere forsøk, men målet er å alltid gjøre ditt beste. Perfeksjon er ikke målet, men å streve etter å gjøre ditt beste er viktig.

Prøv å unngå manus

For å holde stilen naturlig og engasjerende, prøv å lage videoer uten manus. Selv om et manus kan være nødvendig for komplekse deler, kan for mye avhengighet av det gjøre formidlingen mindre dynamisk. Hvis det er vanskelig å undervise uten manus, kan det bety at du trenger å lære mer om emnet.

Prøv og prøv igjen

En virkelig god videoleksjon kommer ofte fra flere forsøk. Selv erfarne kursholdere kan trenge mange opptak før de er fornøyde. På Utdannet.no lager vi vanligvis 20 til 30 minutters innhold per dag viet til opptak.

Å lage en god videoleksjon krever konsentrasjon, klarhet og et engasjement for kvalitet. Ved å følge disse prinsippene kan du skape engasjerende og effektive leksjoner som forbedrer læringsopplevelsen for deltakerne dine.