Adobe Photoshop-kurs

Utforsk våre Adobe Photoshop-kurs og lær avanserte teknikker innen bildebehandling og grafisk design. Fra grunnleggende redigering til komplekse oppgaver som fargelegging av svart-hvitt bilder og restaurering av gamle fotografier, tilbyr våre kurs omfattende opplæring i verdens ledende programvare for kreativitet.

Enten du ønsker å mestre verktøy som Quick Selection Tool og Clone Stamp, eller du vil lære å bruke lag, masker og effekter effektivt, finner du kursene som dekker alle dine behov. Få ferdighetene til å markere, beskjære, retusjere og redigere som en profesjonell.

Populære kurs

Adobe Photoshop – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
8t 57m
Espen Faugstads avatar

Adobe Photoshop – komplett guide

Espen Faugstad

2 557 avspillinger4,89(9 anmeldelser)

Adobe Camera Raw – avansert bilderedigering med kursholder Espen Faugstad
2t 50m
Espen Faugstads avatar

Adobe Camera Raw – avansert bilderedigering

Espen Faugstad

217 avspillinger4,50(4 anmeldelser)

Adobe Bridge – organisere bilder med kursholder Espen Faugstad
59m
Espen Faugstads avatar

Adobe Bridge – organisere bilder

Espen Faugstad

96 avspillinger5,00(2 anmeldelser)

Reparere gamle bilder i Adobe Photoshop med kursholder Espen Faugstad
1t 18m
Espen Faugstads avatar

Reparere gamle bilder i Adobe Photoshop

Espen Faugstad

101 avspillingerIngen anmeldelser

Alle kurs

Adobe Photoshop – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
8t 57m

Adobe Photoshop – komplett guide

Er du klar til å mestre Adobe Photoshop? Dette kurset gir deg alt du trenger for å bli en Photoshop-ekspert. Med over 8 timer med opplæring og 119 detaljerte leksjoner, vil du lære å bruke verdens ledende programvare for kreativitet, bildebehandling og graf...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2 557 avspillinger4,89(9 anmeldelser)

Adobe Bridge – organisere bilder med kursholder Espen Faugstad
59m

Adobe Bridge – organisere bilder

Adobe Bridge er et program som gjør det enkelt å importere og organisere digitale bilder. Programmet er en del av Creative Cloud-pakken som du kan abonnere på, og verktøyet har tett integrasjon med Adobe Photoshop. Programmet er i utgangspunktet en selvsten...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

96 avspillinger5,00(2 anmeldelser)

Fargelegge svart-hvitt bilder i Adobe Photoshop med kursholder Espen Faugstad
1t 4m

Fargelegge svart-hvitt bilder i Adobe Photoshop

Lær hvordan man fargelegger svart-hvitt bilder ved hjelp av Adobe Photoshop. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og lære deg alt du trenger for å kunne blåse liv i gamle svart-hvitt bilder.

I starten av kurset lærer du ...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

87 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

Adobe Camera Raw – avansert bilderedigering med kursholder Espen Faugstad
2t 50m

Adobe Camera Raw – avansert bilderedigering

Adobe Camera Raw er et dataprogram som lar deg importere og forbedre råformatbilder på en rask, enkel og intuitiv måte. Programmet ble utgitt i 2003 og bildebehandlingsteknologien er også bygget inn i Bridge, Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom og Afte...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

217 avspillinger4,50(4 anmeldelser)

Reparere gamle bilder i Adobe Photoshop med kursholder Espen Faugstad
1t 18m

Reparere gamle bilder i Adobe Photoshop

Lær hvordan man reparerer og restaurerer gamle bilder ved hjelp av Adobe Photoshop. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og lære deg alt du trenger for å komme raskt i gang med digital fotorestaurering.

I starten av kurs...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

101 avspillingerIngen anmeldelser

Side 1 av 1

Lær mer om Adobe Photoshop

Hva er Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop er et populært dataprogram som brukes til å redigere bilder og grafikk. Programmet ble laget av selskapet Adobe og har vært i bruk siden 1988. Photoshop gir brukerne muligheten til å justere farger, endre størrelser, legge til tekst, og skape nye bilder fra bunnen av.

Med Photoshop kan du gjøre alt fra å fjerne kviser på et portrettbilde til å lage komplekse kunstverk. Verktøyene i programmet inkluderer børster, lag, filtre og justeringsverktøy, som alle kan brukes til å forbedre og manipulere bilder på en profesjonell måte.

Programmet brukes av både amatører og profesjonelle innenfor mange forskjellige områder, som fotografering, grafisk design, reklame og webdesign. Det er et kraftig verktøy som gir deg full kontroll over hvordan bildene dine ser ut.

Hvor mye koster Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop har forskjellige prisalternativer, avhengig av hvordan du vil bruke det. Hvis du ønsker å bruke Photoshop alene, kan du abonnere på det for rundt 240 kroner per måned. Dette inkluderer tilgang til Photoshop på både datamaskin og iPad, samt 100 GB skybasert lagring.

Hvis du vil ha tilgang til flere Adobe-applikasjoner, kan du velge Creative Cloud-abonnementet. Dette gir deg tilgang til alle Adobe-programmene, inkludert Photoshop, Illustrator, og Premiere Pro, for cirka 590 kroner per måned. For studenter og lærere tilbyr Adobe rabatterte priser på dette abonnementet, ofte til rundt halv pris.

Det er også mulig å få en gratis prøveperiode på syv dager for å teste ut Photoshop før du bestemmer deg for et abonnement. Dette kan være en god måte å finne ut om programmet passer for deg.

Hva er forskjellen på Photoshop og Lightroom?

Photoshop og Lightroom er begge programvare fra Adobe som brukes til bilderedigering, men de har ulike formål og styrker.

Photoshop er et kraftig verktøy for detaljert bilderedigering og manipulering. Det lar deg lage komplekse montasjer, redigere bilder pixel for pixel, og legge til grafiske elementer. Photoshop er ypperlig for de som trenger presis kontroll over hvert aspekt av et bilde, enten det er fotografer, grafiske designere eller digitale kunstnere.

Lightroom, derimot, er mer fokusert på fotoredigering og -organisering. Det er designet for å hjelpe fotografer med å håndtere store mengder bilder på en effektiv måte. Med Lightroom kan du justere lys, farger og kontrast raskt på mange bilder samtidig. Det har også enkle verktøy for å organisere og søke gjennom fotoarkiver. Lightroom er ideelt for fotografer som ønsker å forbedre bildene sine raskt og enkelt uten å gå inn i de mer avanserte redigeringsmulighetene som Photoshop tilbyr.

I korte trekk: Photoshop er best for avansert og detaljert redigering, mens Lightroom er bedre for rask og enkel fotoredigering og organisering.

Er det vanskelig å lære Photoshop?

Lære Photoshop kan virke litt utfordrende i starten, men det er absolutt mulig å mestre det med tålmodighet og øvelse. Photoshop er et kraftig verktøy for bildebehandling og grafisk design, og det har mange funksjoner som kan virke overveldende for nybegynnere. Men mange ressurser, som online kurs, veiledninger og videoer, kan hjelpe deg med å lære det grunnleggende raskt.

For å gjøre læringen enklere, kan det være lurt å starte med de mest grunnleggende funksjonene som å beskjære bilder, justere lysstyrke og kontrast, og legge til tekst. Etter hvert som du blir mer komfortabel med programmet, kan du begynne å utforske mer avanserte teknikker som lagmasker, retusjering og spesialeffekter. Husk at øvelse gjør mester, og jo mer du jobber med Photoshop, desto mer selvsikker vil du bli.

Så selv om det kan være en bratt læringskurve i begynnelsen, er Photoshop ikke umulig å lære. Med riktig innsats og gode ressurser kan du bli dyktig til å bruke programmet og lage imponerende grafikk og bilder.

I hvilke jobber er Photoshop-ferdigheter nyttige?

Photoshop-ferdigheter er nyttige i mange ulike jobber som krever kreativitet og visuell kommunikasjon. Grafiske designere bruker Photoshop til å lage logoer, plakater, brosjyrer og annet markedsføringsmateriell. Fotografer redigerer og forbedrer bildene sine ved hjelp av Photoshop, slik at de ser profesjonelle og attraktive ut.

I tillegg er Photoshop viktig for nettstedsdesignere som skaper visuelle elementer til nettsider og apper. Sosiale medieansvarlige bruker også Photoshop for å lage engasjerende bilder og annonser som tiltrekker seg oppmerksomhet på plattformer som Instagram og Facebook. Animasjons- og videoproduksjonsbransjen drar nytte av Photoshop til å lage spesialeffekter og visuelle komponenter til filmer og videoer. Med andre ord, Photoshop-ferdigheter kan åpne dørene til mange spennende og kreative karrierer.