Utdannets logo

Se andres kurs

Før du begynner å planlegge ditt eget kurs, er det viktig at du ser andres kurs. La oss finne ut hvorfor.

Lær fra de som kan det

Det smarteste du kan gjøre for å skape et kurs som fenger, er å se på hvordan de flinkeste gjør det. Ved å studere kurs laget av de som har lang erfaring, får du se hvordan et godt kurs er bygget opp. Du lærer hvordan de deler opp kurset i små, lettfordøyelige leksjoner som er enkle å følge og lette å forstå.

Når du ser hvordan andre kursholdere forklarer ting på en klar måte, lærer du mye. Dette inkluderer alt fra måten de snakker på til hvordan de forklarer vanskelige ting på en enkel måte. Ved å observere andre, kan du finne ut hvilke metoder som passer best for deg.

Finn inspirasjon

Å utforske mange forskjellige kurs kan også gi deg nye ideer. Det kan inspirere deg til hvordan du kan bygge opp ditt kurs, velge temaer og engasjere deltakerne. Det er også nyttig å se hvordan andre har taklet emnet du er interessert i, for å finne ut hva som mangler og hva du kan tilføre.

Delta aktivt

Når du ser på kurs, er det viktig å være aktiv. Skriv notater, forklar ting med dine egne ord, og lag et tankekart for å organisere det du har lært med et tankekartprogram som for eksempel XMind 8 Pro. Et tankekart kan for eksempel ha kursets hovedtema i sentrum, med grener ut til de ulike delene og notater som forklarer det viktigste.

Evaluer etterpå

Se mange kurs for å forstå hva som fungerer og ikke. Etter hvert kurs, tenk over hva du likte og hva som kunne vært bedre. Bruk dette til å gjøre ditt eget kurs bedre og unngå vanlige fallgruver.

Oppsummering

Å se andres kurs før du lager ditt eget, er et viktig steg i retning av å bli enn dyktig kursholder. Det gir deg innsikten, inspirasjonen og kunnskapen du trenger for å lage et godt kurs. Se, lær, og la deg inspirere – din reise som kursholder starter med de kursene du selv velger å utforske.