Utdannets logo
HjelpPlanlegge et kursLage en provevideo

Lage en prøvevideo

Du skal nå lage en prøvevideo. La oss finne ut hvorfor den kan bidra til å heve kvaliteten på kurset ditt.

Prøving og forberedelse

Å lage en prøvevideo er en flott måte å øve seg på. For mange som lager kurs, kan det å gå fra plan til praksis by på utfordringer. Å lage innhold kan føre til uventede problemer, som å forklare ting klart eller bruke video- og lydutstyr riktig. Ved å lage en prøvevideo, kan du øve og bli trygg på hele prosessen før du starter med selve kurset.

Fikse tekniske problemer

Det er viktig å sjekke at alt det tekniske fungerer som det skal før du begynner å spille inn kurset ditt. Prøvevideoen er perfekt for dette. Den hjelper deg med å finne og løse tekniske problemer, som dårlig lyd, dårlig lys, eller bakgrunnsstøy. Selv om disse problemene kan virke små, kan de til sammen gjøre kurset ditt mindre bra.

Husk at tekniske problemer ofte er lette å løse hvis du finner dem tidlig. Å fikse slike feil etter at kurset er ferdig, kan ta lang tid og koste mye. I verste fall må du kanskje spille inn alt på nytt, noe ingen vil. Så, prøvevideoen hjelper deg å gjøre alt riktig før det er for sent.

Få tilbakemelding

Prøvevideoen gir deg sjansen til å få tilbakemelding. Denne tilbakemeldingen kan handle om lyd, bilde, og hvordan du formidler stoffet. Det er en fin mulighet til å forbedre kvaliteten før du bruker mye tid og ressurser på hele kurset. Små feil, som feil plassering av mikrofonen eller for mye lys i videoen, kan bli funnet og fikset.

Start samtalen tidlig

Når prøvevideoen er klar, send den inn. Dette kan gjøres via Slack eller en annen måte du foretrekker. Målet er å starte en samtale og jobbe sammen for å lage et topp kurs. Dette er begynnelsen på et samarbeid for å hjelpe deg å lykkes som kursholder.

Oppsummering

Å lage en prøvevideo er ikke bare en oppgave, det er en smart måte å sørge for at kurset ditt blir så bra som mulig. Det gir deg praktisk erfaring, muligheten til å rette feil, og tilbakemelding. Husk at denne prosessen er her for å støtte deg i å lage gode kurs. Vi gleder oss til å se prøvevideoen din og jobbe sammen for å lage engasjerende og lærerike kurs.