Utdannets logo
test

Fotokurs: bli en bedre fotograf

Startsiden

Om kurset

Fotokurset er beregnet på deg som ønsker å utnytte ditt digitale kamera på en mer bevisst og kreativ måte, og få større glede av fotograferingen. Fotograf Olav Storm kommer til å lære deg hvordan kameraet fungerer og hvordan du får god kontroll på eksponering, fokusering, valg av filformat, ISO, lysmåling og hvitbalanse.


Bildekomposisjon og bevisst valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema du vil lære i fotokurset. Med ny kunnskap om kamera, praktisk fotografering ute i det fri, med ulike eksempelbilder, vil du se hvordan du kan utnytte kamera på en kreativ måte. Vi tar for oss motiv som fotografering av landskap, portrett, makro, bevegelse, nattfotografering mm. Du får også 10 viktige råd av Olav Storm som vil gjøre deg til en mer kunnskapsrik fotograf.


Det å forstå teknikk med styring av lukkertid, blenderåpning og ISO, er grunnleggende for å gjøre deg til en bedre fotograf. Bruker du mest Auto, eller tilfeldige innstillinger vil du se store fordeler med å selv ta kontroll på kamera. Som fotograf er lyset vårt viktigste arbeidsredskap og vi bruker tid på å lære hvordan vi kan utnytte lyset på en best mulig måte. Kunnskap om lysets retning, kontrast og fargetemperatur er alle faktorer som vi gjennomgår.


Bildekomposisjon og bevisst valg av motiv, utsnitt, valg av brennvidde og fotograferingsvinkel er også tema du vil lære i fotokurset. Med ny kunnskap om kamera, praktisk fotografering ute i det fri, med ulike eksempelbilder, vil du se hvordan du kan utnytte kamera på en kreativ måte. Vi tar for oss motiv som fotografering av landskap, portrett, makro, bevegelse, nattfotografering mm. Du får også 10 viktige råd av meg som vil gjøre deg til en mer kunnskapsrik fotograf.


Fotokurset gir deg mulighet til å sende meg spørsmål eller kommentarer om det er noe du lurer på. Har du en kamerainnstilling som er vanskelig å forstå, bilder som ikke ble slik du hadde håpet, utstyr du tenker å kjøpe, eller andre utfordringer? Jeg hører gjerne fra deg, kontakt meg så får du svar! Ta deg god tid til å finne frem på eget kamera, se viktige videoklipp flere ganger og gå ut og test dine nye kunnskaper. Jeg ønsker deg lykke til med fotokurset, og så snakkes vi. Fotohilsen fra fotograf Olav Erik Storm.