Webutvikling-kurs

Lær webutvikling med våre kurs som dekker webdesign, HTML, CSS, JavaScript, og programmering. Du vil lære å bruke populære verktøy som Python, Visual Studio Code, Bootstrap og React for å lage moderne og responsive nettsider.

Våre kurs er laget for både nybegynnere og erfarne utviklere. Du vil finne alt fra grunnleggende HTML og CSS til avanserte kurs i React. Få ferdighetene du trenger for å lage flotte nettsider og effektive applikasjoner.

Populære kurs

HTML – komplett guide  med kursholder Espen Faugstad
5t 55m
Espen Faugstads avatar

HTML – komplett guide

Espen Faugstad

885 avspillinger5,00(4 anmeldelser)

CSS – komplett guide  med kursholder Espen Faugstad
9t 51m
Espen Faugstads avatar

CSS – komplett guide

Espen Faugstad

986 avspillinger4,92(13 anmeldelser)

JavaScript for nybegynnere med kursholder Lars Vidar Nordli
5t 1m
Lars Vidar Nordlis avatar

JavaScript for nybegynnere

Lars Vidar Nordli

494 avspillingerIngen anmeldelser

Visual Studio Code – den beste kodeeditor med kursholder Espen Faugstad
1t 25m
Espen Faugstads avatar

Visual Studio Code – den beste kodeeditor

Espen Faugstad

114 avspillinger4,67(6 anmeldelser)

Alle kurs

CSS – komplett guide  med kursholder Espen Faugstad
9t 51m

CSS – komplett guide

Vil du lære CSS fra grunnen av og bli en ekspert? Dette kurset er perfekt for deg! Med CSS: komplett vil du få en omfattende innføring i CSS, uansett om du er nybegynner eller ønsker å videreutvikle ferdighetene dine. Kurset dekker alt fra grunnleggende kon...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

986 avspillinger4,92(13 anmeldelser)

HTML – komplett guide  med kursholder Espen Faugstad
5t 55m

HTML – komplett guide

Dette kurset er perfekt for deg som ønsker en komplett innføring i HTML, uansett om du er nybegynner eller viderekommen. Vi antar at du ikke har noen forkunnskaper om HTML, CSS eller JavaScript, og tar deg gjennom alt fra grunnleggende webutvikling til avan...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

885 avspillinger5,00(4 anmeldelser)

Bootstrap – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
3t 23m

Bootstrap – komplett guide

Et CSS-rammeverk er som en koffert som inneholder alt du trenger for å lage en moderne nettside. Inni kofferten finner du mange oppskrifter. Disse oppskriftene viser hvordan du lager ulike deler av en nettside. Det er dette som gjør et CSS-rammeverk så nytt...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

31 avspillinger5,00(2 anmeldelser)

Visual Studio Code – den beste kodeeditor med kursholder Espen Faugstad
1t 25m

Visual Studio Code – den beste kodeeditor

Visual Studio Code er et kraftig koderedigeringsprogrammet utviklet av Microsoft. Visual Studio Code er gratis og fungerer på Windows, macOS og Linux. Programmet ble lansert i 2015 og har i løpet av den tiden rukket å bli verdens mest brukte editor.

I...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

114 avspillinger4,67(6 anmeldelser)

CSS-animasjon, transforms og transitions med kursholder Espen Faugstad
1t 22m

CSS-animasjon, transforms og transitions

Dette kurset er laget for deg som ønsker å lære hvordan du animerer HTML-elementer med CSS. Med denne kunnskapen kan du gjøre en ellers statisk og stillestående nettside om til en dynamisk, levende og morsom opplevelse.

I dette kurset kommer Espen Fau...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

71 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

CSS-selektorer – målrettede stiler for webdesign med kursholder Espen Faugstad
1t 24m

CSS-selektorer – målrettede stiler for webdesign

Hvilke kunnskap må på plass før du kan bruke CSS på en effektiv måte? CSS Selectors, så klart. CSS selectors er det som gjør at du kan markere deler av en nettside, og endre utseende på det du har markert ved hjelp av CSS. Det finnes mange CSS selectors og ...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

15 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

JavaScript for nybegynnere med kursholder Lars Vidar Nordli
5t 1m

JavaScript for nybegynnere

JavaScript er et av de mest populære programmeringsspråkene i verden. Sammen med HTML og CSS danner det grunnlaget for moderne webutvikling. I dette kurset vil Lars Vidar Nordli lære deg de grunnleggende ferdighetene du trenger for å lage interaktive nettsi...

Lars Vidar Nordlis avatarLars Vidar Nordli

494 avspillingerIngen anmeldelser

Sass for nybegynnere  – effektiv CSS med kursholder Espen Faugstad
1t 16m

Sass for nybegynnere – effektiv CSS

Som du sikkert vet kan CSS-filer fort bli store og vanskelige å vedlikeholde. Det er heller ikke uvanlig å repetere mye kode når du skriver CSS. Det er her Sass kommer inn i bildet. Sass gjør arbeidet ditt enklere ved å legge til utvidet funksjonalitet og t...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

19 avspillingerIngen anmeldelser

React for nybegynnere med kursholder William Tallis Falch
2t 38m

React for nybegynnere

I dette kurset gir William Tallis Falch deg en oversikt over alt du trenger å vite for å utvikle med React.js, verdens mest populære bibliotek for å lage brukergrensesnitt. Han vil gå over de mest nyttige funksjonene biblioteket har å by på, og vise deg hvo...

William Tallis Falchs avatarWilliam Tallis Falch

49 avspillingerIngen anmeldelser

Side 1 av 1

Lær mer om webutvikling

Hva er webutvikling?

Webutvikling handler om å lage og vedlikeholde nettsider. Det inkluderer alt fra å designe utseendet på en nettside til å sørge for at den fungerer riktig. Webutviklere bruker ulike programmeringsspråk, som HTML, CSS og JavaScript, for å bygge nettsider som er både attraktive og brukervennlige.

Det finnes to hovedtyper webutvikling: frontend og backend. Frontend-utvikling fokuserer på det brukeren ser og interagerer med på nettsiden, som tekst, bilder og knapper. Backend-utvikling handler om det som skjer i bakgrunnen, som å håndtere databaser og servere for å sikre at nettsiden fungerer som den skal. Sammen jobber frontend- og backend-utviklere for å skape en helhetlig og effektiv nettsideopplevelse.

Webutvikling er et spennende felt fordi det stadig utvikler seg med nye teknologier og trender. Det gir også muligheten til å være kreativ og bygge løsninger som kan brukes av mennesker over hele verden. Hvis du er interessert i teknologi og liker å løse problemer, kan webutvikling være noe for deg!

Hva må til for å bli webutvikler?

For å bli en webutvikler må du først og fremst lære deg grunnleggende programmeringsspråk som HTML, CSS og JavaScript. HTML brukes for å strukturere innholdet på nettsider, CSS for å style og designe utseendet, og JavaScript for å legge til interaktivitet. Det finnes mange gratis ressurser og kurs på nettet som kan hjelpe deg med å lære disse språkene.

Deretter er det viktig å få praktisk erfaring ved å lage egne prosjekter. Du kan starte med enkle nettsider og gradvis jobbe deg opp til mer komplekse applikasjoner. Det å bygge en portefølje med dine prosjekter er en fin måte å vise frem hva du kan når du søker jobber eller freelance-oppdrag.

Til slutt er det nyttig å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og verktøyene innen webutvikling. Teknologien utvikler seg raskt, og det å lære rammeverk som React, Vue eller Angular kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Husk også å delta i nettverksgrupper og fora for webutviklere, da dette kan gi deg verdifulle tips og muligheter.

Hvor mye tjener en webutvikler?

En webutvikler i Norge kan tjene ganske godt, men lønnen varierer avhengig av erfaring, kompetanse og arbeidssted. For en nyutdannet webutvikler kan startlønnen ligge rundt 450 000 til 550 000 kroner i året. Etter hvert som man får mer erfaring og spesialiserer seg, kan lønnen øke betydelig.

En erfaren webutvikler med flere års erfaring kan tjene mellom 600 000 og 800 000 kroner i året. Dersom man har spesialkompetanse eller jobber i større byer som Oslo, kan lønnen være enda høyere, opp mot 900 000 kroner eller mer. Til slutt kan også tilleggsgoder som bonusordninger og andre fordeler påvirke den totale inntekten.

Det er verdt å merke seg at webutvikling er et felt i rask utvikling, og etterspørselen etter dyktige utviklere er stor. Dette kan bidra til høyere lønninger og gode karrieremuligheter for de som velger denne yrkesveien.

Hvor lang tid tar det å bli webutvikler?

Hvor lang tid det tar å bli webutvikler kan variere mye avhengig av hvor mye tid du kan bruke på å lære, og hvor dypt du ønsker å gå inn i feltet. For noen kan det ta så lite som noen måneder med intensiv læring, mens for andre kan det ta flere år.

Hvis du tar et intensivt kurs eller bootcamp, kan du få grunnleggende ferdigheter på 3-6 måneder. Dette er nok til å bygge enkle nettsider og forstå de grunnleggende prinsippene i webutvikling. Mange velger også å ta en lengre utdanning, som en bachelorgrad i informatikk eller et relatert felt, som ofte tar 3-4 år. Dette gir en dypere forståelse av både teoretiske og praktiske aspekter ved webutvikling.

Det viktigste å huske er at læring aldri stopper. Teknologi utvikler seg raskt, og selv erfarne webutviklere må stadig lære nye ting for å holde seg oppdatert. Hvor lang tid det tar for deg, avhenger av din egen innsats, ressurser og læringsstil.