Lars Vidar Nordli kursholder hos Utdannet.no

Lars Vidar Nordli

454 avspillinger1 nettkurs2 følgere

Lars Vidar Nordli er en engasjert utviklingsleder hos Utdannet.no med en bakgrunn som fullstack-utvikler med fokus på JavaScript. I sin nåværende rolle har han vært ansvarlig for å bygge et nytt LMS (Learning Management System) fra bunnen av, ved å bruke moderne teknologier som Next.js, TypeScript, Stripe og Vimeo for frontend, og Node.js, MongoDB og AWS for backend, med deployment til både EC2 og Vercel.

Alle kurs

JavaScript: grunnleggende med kursholder Lars Vidar Nordli
5t 1m

JavaScript: grunnleggende

JavaScript er et av verdens mest brukte programmeringsspråk som, sammen med HTML og CSS, utgjør grunnsteinene i moderne webutvikling. Selv om språket opprinnelig ble utviklet for bruk på nettet, har det de siste årene både blitt populært som server-språk og som programmeringsspråk for enkeltstående applikasjoner og apper.

I dette kurset kommer Lars Vidar Nordli til å gi deg en grunnleggende innføring i JavaScript. Målet er at du etter å ha fullført kurset skal kunne lage dine egne interaktive nettsider. Kurset er også en innføring i programmering generelt, og du vil lære konsepter som variabler, arrayer, funksjoner, løkker og objekter.

I kapittel 01 lærer du om JavaScripts historie og hvordan JavaScript brukes sammen med de andre webteknologiene HTML og CSS. I kapittel 02 lærer du om variabler og hvordan du kan lagre verdier i disse. I kapittel 03 lærer du om det som kalles conditional statements og logiske tester.

I kapittel 04 lærer du å lage funksjoner i JavaScript. I kapittel 05 lærer du om arrayer og hvordan disse kan lagre flere verdier. I kapittel 06 lærer du om løkker, eller loops som de kalles på engelsk. I kapittel 07 lærer du å endre elementer på en nettside med JavaScript.

I kapittel 08 lærer du hvordan du kan få ting til å skje på en nettside med events. I kapittel 09 lærer du om objekter i JavaScript. I kapittel 10 lærer du å feilsøke koden din, og hvordan du kan finne informasjon på egen hånd. I kapittel 11 får du sjansen til å prøve deg på egen hånd når du får i oppgave å lage et spill.

Lars Vidar Nordlis avatarLars Vidar Nordli

454 avspillingerIngen anmeldelser

Side 1 av 1