Videoredigering-kurs

Utforsk videoredigering med kurs som Adobe Premiere Pro, Premiere Rush, og Apple iMovie. Lær å klippe, fargekorrigere og redigere lyd. Perfekt for nybegynnere og viderekomne som vil lage videoer for sosiale medier eller profesjonelle prosjekter.

Få ferdigheter i videoredigering med våre praktiske kurs. Start å lage profesjonelle videoer i dag med de beste verktøyene og teknikkene fra Premiere Pro, Premiere Rush, og iMovie.

Alle kurs

Apple iMovie – videoredigering for nybegynnere med kursholder Espen Faugstad
1t 10m

Apple iMovie – videoredigering for nybegynnere

iMovie er et tidslinjebasert videoredigeringsprogram utviklet av Apple. Programmet er gratis å bruke og fungerer på Mac OS og iOS. iMovie er lett å bruke da det både er intuitivt og oversiktlig. Med iMovie kan du enkelt importere, redigere og eksportere fil...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

213 avspillinger5,00(3 anmeldelser)

Adobe Premiere Rush med kursholder Espen Faugstad
1t 1m

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush er et kryssplattform og tidslinjebasert videoredigeringsprogram utviklet av Adobe. Applikasjonen ble lansert i 2018 og er tilgjengelig på PC, Mac, iOS og snart Android. Du kan begynne et prosjekt på mobil, og fullføre prosjektet på desktop når...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

50 avspillinger4,67(6 anmeldelser)

Adobe Premiere Pro – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
6t 5m

Adobe Premiere Pro – komplett guide

Ønsker du å mestre Adobe Premiere Pro? Dette kurset tar deg fra nybegynner til ekspert på videoredigering, uten at du trenger forkunnskaper. Med over 60 leksjoner og en varighet på 6 timer og 5 minutter, vil du lære alt fra å opprette prosjekter, importere ...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2 026 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

Side 1 av 1

Lær mer om videoredigering

Hva er videoredigering?

Videoredigering er prosessen med å arrangere, klippe og kombinere videoklipp for å skape en ferdig video. Dette innebærer å sette sammen forskjellige scener, legge til spesialeffekter, musikk, lyd og tekst for å gjøre videoen mer engasjerende og forståelig. Videoredigering kan gjøres ved hjelp av ulike programvarer, som Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro eller til og med enkle apper på telefonen.

Når du redigerer video, er det viktig å tenke på historiefortellingen. Du ønsker å fange publikums oppmerksomhet fra begynnelse til slutt, og det krever ofte at du klipper bort unødvendige deler og fokuserer på de mest interessante og viktige delene av videoen. Gjennom redigering kan du også justere lys, farger og lydnivåer for å forbedre kvaliteten på videoen.

Videoredigering er en kreativ prosess som lar deg uttrykke ideer og følelser visuelt. Enten du lager en kortfilm, en musikkvideo eller en vlog, kan god redigering gjøre en stor forskjell og hjelpe deg med å formidle budskapet ditt på en effektiv og engasjerende måte.

Hvilken programvare bruker profesjonelle filmskapere?

Profesjonelle filmskapere bruker en rekke forskjellige programvarer for å lage filmer av høy kvalitet. Noen av de mest populære programmene inkluderer Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro og Avid Media Composer. Adobe Premiere Pro er kjent for sin allsidighet og brukes ofte av både nybegynnere og profesjonelle. Final Cut Pro er spesielt populært blant filmskapere som jobber på Mac, og det har kraftige verktøy for redigering og etterbehandling. Avid Media Composer er ofte brukt i Hollywood og er kjent for sin evne til å håndtere store prosjekter og komplekse redigeringsoppgaver.

I tillegg til redigeringsprogramvare bruker filmskapere også spesialiserte verktøy for andre aspekter av filmproduksjon. For eksempel kan de bruke Adobe After Effects for å lage visuelle effekter, DaVinci Resolve for fargekorrigering, og Pro Tools for lydredigering. Ved å kombinere disse forskjellige programvarene kan filmskapere skape profesjonelle filmer med imponerende visuelle og lydmessige kvaliteter.