Utdannets logo

Portrettfotografering

Introduksjonsvideo

422 avspillinger 1t 8m 35 videoer

Portrettfotografering kan være både spennende og utfordrende. Det handler om å fange essensen av en person gjennom kameraet ditt. Og vel så viktig, fange oppmerksomheten til seerne og få dem til å føle en forbindelse til personen i bildet.

I dette kurset vil du lære grunnleggende teknikker for portrettfotografering, slik som valg av lys, bakgrunn og kameravinkel, samt tips for å få dine portretter til å skille seg ut og fange motivets personlighet. Du vil også få muligheten til å praktisere dine nye ferdigheter gjennom øvelser og fotografering av virkelige mennesker. Kurset passer for både nybegynnere og erfarne fotografer som ønsker å forbedre sine ferdigheter og ta bedre portrettbilder.

Fotografen Rune Hammerstad har alltid hatt en lidenskap for portrettfotografering. Etter å ha fullført fotoutdanningen i 2013, har Hammerstad utviklet en unik stil og teknikk for portrettfotografering. Han har jobbet med en rekke forskjellige kunder, fra privatpersoner til store selskaper, og har blitt anerkjent for hans evne til å skape bilder som fanger personlighet og sjel. I tillegg til å ta imponerende portrettbilder, er Hammerstad også en dyktig lærer, og tilbyr kurs og veiledning for de som ønsker å lære mer om portrettfotografering.

Læringsmål

 • Velge lys, bakgrunn, og kameravinkel.

 • Utforske lyssetting og skape dybde i bilder.

 • Jobbe med modeller og forskjellige poseringer.

 • Grunnleggende teknikker for portrettfotografering.

 • Fange motivets personlighet i bilder.

 • Praktisere og forbedre ferdigheter gjennom øvelser.

Ferdigheter

...mer

Anmeldelser

5,00
2 anmeldelser

5

100 %

4

0 %

3

0 %

2

0 %

1

0 %
 • mkallebe

  for 2 måneder siden

  Meget flott kurs dette. God framføring og høy kunnskap og erfaring på kursholder. Motiverende. Setter pris på disse korte og enkle videoene. Savner litt omkring innstillinger, TTL vs manuelt, flere lyskilder i studio osv, men det kommer kanskje en oppfølgning. Håper det. Takknemlig.

  Var dette nyttig?1
 • alext

  for 7 måneder siden

  Mange gode tips. Vel verdt å få med seg for alle som vil bli bedre i portrettfotografering.

  Var dette nyttig?