Grafisk design-kurs

Utforsk vårt store utvalg av designkurs og bli bedre med programvarer som Adobe InDesign, Illustrator, SketchUp og Canva. Våre kurs dekker alt fra enkel grafisk design til avansert 3D-modellering. Du vil lære både teori og praktiske ferdigheter for en komplett læringsopplevelse.

Lær å lage profesjonelle layouter, komplekse vektorillustrasjoner, realistiske 3D-modeller og iøynefallende grafikk. Perfekt for både nybegynnere og erfarne designere, våre kurs gir deg ferdighetene du trenger for å lykkes i et kreativt yrke.

Du vil også få innsikt i visuell kommunikasjon, som er viktig for å nå fram til publikum på digitale flater. Vi hjelper deg med å bygge en sterk visuell identitet, noe som er viktig for grafiske designere.

Populære kurs

Adobe InDesign – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
5t 53m
Espen Faugstads avatar

Adobe InDesign – komplett guide

Espen Faugstad

1 992 avspillinger5,00(12 anmeldelser)

Adobe Illustrator – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
7t 59m
Espen Faugstads avatar

Adobe Illustrator – komplett guide

Espen Faugstad

2 445 avspillinger5,00(3 anmeldelser)

SketchUp for nybegynnere med kursholder Espen Faugstad
3t 4m
Espen Faugstads avatar

SketchUp for nybegynnere

Espen Faugstad

1 189 avspillinger4,33(12 anmeldelser)

Interaktivitet i Adobe InDesign med kursholder Espen Faugstad
1t 37m
Espen Faugstads avatar

Interaktivitet i Adobe InDesign

Espen Faugstad

89 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

Alle kurs

Adobe InDesign – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
5t 53m

Adobe InDesign – komplett guide

Vil du lære å bruke InDesign, et profesjonelt verktøy for grafisk design? Dette kurset gir deg en grundig opplæring, enten du er nybegynner eller viderekommen. InDesign er ideelt for å lage alt fra trykksaker som bøker og magasiner til digitale tidsskrifter...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1 992 avspillinger5,00(12 anmeldelser)

Adobe Illustrator – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
7t 59m

Adobe Illustrator – komplett guide

Lær å mestre Adobe Illustrator på et profesjonelt nivå med vårt omfattende Illustrator-kurs. Dette kurset er perfekt for både nybegynnere og viderekomne, og krever ingen forkunnskaper. I løpet av kursets 83 leksjoner og nesten 8 timer med innhold, vil du få...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2 445 avspillinger5,00(3 anmeldelser)

Interaktivitet i Adobe InDesign med kursholder Espen Faugstad
1t 37m

Interaktivitet i Adobe InDesign

Visste du at det er mulig å lage et interaktivt PDF-dokument i Adobe InDesign? Det er faktisk ikke så vanskelig når du først kommer i gang. Et interaktivt PDF-dokument kan inneholde bokmerker, destinasjoner, linker, knapper, tekstfelt, kombinasjonsbokser, a...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

89 avspillinger5,00(1 anmeldelse)

SketchUp for nybegynnere med kursholder Espen Faugstad
3t 4m

SketchUp for nybegynnere

Velkommen til vårt SketchUp kurs, perfekt for nybegynnere! Dette kurset gir en omfattende introduksjon til SketchUp for desktop, et betalt 3D-modelleringsverktøy som brukes av arkitekter, ingeniører, snekkere, kunstnere og mange flere. Du vil lære å tegne b...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1 189 avspillinger4,33(12 anmeldelser)

Layout i Adobe InDesign med kursholder Espen Faugstad
1t 34m

Layout i Adobe InDesign

Har du noen gang lurt på hvordan det er å designe en avisartikkel? I dette kurset lærer du hvordan. Kurset er bygget opp som en workshop. Målet vårt er at du skal ha designet din egen avisartikkel når du er ferdig med kurset. Du kan enten gjøre som kursinst...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

80 avspillinger4,67(3 anmeldelser)

Stiler og maler i Adobe InDesign med kursholder Espen Faugstad
2t 58m

Stiler og maler i Adobe InDesign

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å opprette, tilpasse og bruke stiler i Adobe InDesign. Dette er teknikker som alle profesjonelle InDesign-brukere kjenner til og vet å benytte seg av. Disse teknikkene kan spare deg for masse tid og gjøre ...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

115 avspillinger4,00(1 anmeldelse)

Canva for nybegynnere  – design grafikk enkelt med kursholder Espen Faugstad
44m

Canva for nybegynnere – design grafikk enkelt

Canva er et gratis nettbasert program som gjør det superenkelt å designe annonser, illustrasjoner, flyers, plakater, visittkort, grafikk til sosiale medier, m.m. Kursinstruktør Espen Faugstad vil i dette kurset lære deg hvordan Canva fungerer på rekordtid.<...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

119 avspillingerIngen anmeldelser

Side 1 av 1

Lær mer om grafisk design

Hva må til for å bli grafisk designer?

For å bli grafisk designer trenger du både kreative ferdigheter og teknisk kunnskap. Først og fremst er det viktig å ha en interesse for kunst og design. Mange grafiske designere begynner med å tegne, male eller lage digitale kunstverk på fritiden.

Utdanning og læring er også viktig, men det finnes mange måter å tilegne seg kunnskap på. Du kan ta digitale kurs og lære deg å bruke designprogrammer som Adobe Photoshop og Illustrator. Det finnes mange ressurser på nettet som kan hjelpe deg med å lære designprinsipper, typografi og fargeteori.

Til slutt er det viktig å bygge en sterk portefølje. En portefølje er en samling av dine beste designarbeider som viser hva du kan. Dette kan hjelpe deg med å få jobber og oppdrag, enten du ønsker å jobbe i et designbyrå, for et selskap, eller som frilanser. Øvelse gjør mester, så jo mer du designer, jo bedre blir du!

Hvilke ferdigheter trenger en grafisk designer?

En grafisk designer trenger en blanding av kreative og tekniske ferdigheter for å lykkes i sitt yrke. Først og fremst må de ha et godt øye for estetikk og design. Dette betyr å kunne forstå og bruke prinsipper som farger, former, balanse, og komposisjon for å lage visuelt tiltalende arbeider. Kreativitet er nøkkelen her, da en grafisk designer ofte må tenke utenfor boksen for å skape unike og engasjerende design.

På den tekniske siden må en grafisk designer være dyktig i å bruke designprogrammer som Adobe Photoshop, Illustrator, og InDesign. Disse verktøyene er essensielle for å lage alt fra logoer og brosjyrer til nettsider og reklamekampanjer. I tillegg er det viktig å forstå grunnleggende prinsipper for webdesign og ha en viss kjennskap til HTML og CSS, da mange grafiske designprosjekter i dag er digitale.

Kommunikasjon er også en viktig ferdighet for grafiske designere. De må kunne lytte til kundens behov og ønsker, og deretter omsette disse til et visuelt uttrykk som tilfredsstiller kunden. Å kunne presentere og forklare sine designvalg på en klar og overbevisende måte er også en del av jobben. Til slutt er det viktig å være detaljorientert og ha evnen til å håndtere tilbakemeldinger og gjøre nødvendige justeringer for å forbedre designet.

Hva gjør en grafisk designer?

En grafisk designer jobber med å lage visuelle uttrykk som kommuniserer ideer og budskap på en effektiv måte. Dette kan innebære å designe logoer, plakater, brosjyrer, nettsider, og andre typer reklame- og informasjonsmateriale. Grafiske designere bruker ofte dataprogrammer som Adobe Photoshop og Illustrator for å skape sine design, men de kan også tegne for hånd og deretter digitalisere arbeidet.

I dag jobber grafiske designere ofte tett med andre fagpersoner som markedsførere, tekstforfattere og webutviklere for å sikre at designene deres passer inn i en større kampanje eller prosjekt. De må også forstå prinsipper som farger, typografi, og layout for å lage estetisk tiltalende og funksjonelle design. I tillegg er det viktig at de holder seg oppdatert på trender og teknologier innen sitt felt for å kunne levere moderne og relevante designløsninger.

Til syvende og sist er hovedmålet for en grafisk designer å skape visuelle elementer som fanger oppmerksomheten til målgruppen og formidler det ønskede budskapet på en klar og engasjerende måte.

Hva tjener en grafisk designer?

Lønnen til en grafisk designer i Norge kan variere mye avhengig av erfaring, arbeidssted og type ansettelse. Ifølge en lønnsundersøkelse fra 2020 utført av Grafill, IxDA Oslo og Norske designere, er gjennomsnittslønnen for grafiske designere i Norge 618 265 kroner per år. Designere som jobber i Oslo tjener mest, med en gjennomsnittslønn på 638 426 kroner, på grunn av mange store bedrifter og attraktive stillinger i hovedstaden.

Undersøkelsen viser også at digital kompetanse spiller en viktig rolle for lønnsnivået. Ansatte i bedrifter som leverer digitale produkter og tjenester, har en høyere snittlønn på 647 256 kroner. Dette reflekterer den økende etterspørselen etter digitale ferdigheter i markedet.

Generelt har grafiske designere gode muligheter for en stabil og tilfredsstillende inntekt i Norge, spesielt hvis de har digital kompetanse og jobber i større byer.