Utdannets logo

WordPress: komplett

Introduksjonsvideo

1 121 avspillinger 3t 46m 69 videoer

WordPress er verdens desidert mest brukte publiseringssystem. Alt fra små firma til store konsern bruker WordPress til å drive sine nettsider. Faktisk driver WordPress 50 til 60 % av alle nettsider i hele verden. Det er jo ganske imponerende. Du kan derfor trygt velge dette systemet, uten noe videre omtanke.

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å lage en WordPress-basert nettside. Du lærer å installere og konfigurere Wordpress, tilpasse utseende på din nettside, legge til sider og innlegg ved hjelp av det nye redigeringsverktøyet Gutenberg, legge til utvidelser, og mye mer. Kort oppsummert, du kommer til å lære WordPress fra A til Å.

I kapittel 01 lærer du hvordan man kjøper et webhotell og domenenavn. I kapittel 02 lærer du å laste opp WordPress fra din datamaskin til en server ved hjelp av FTP-klienten FileZilla. Du lærer også hvordan man installerer WordPress på en server.

I kapittel 03 får du en rask innføring i brukergrensesnittet til WordPress. I kapittel 04 lærer du å tlipasse utseende på din WordPress-baserte nettside. Dette omfatter hvordan du legger til og tilpasser tema og utvidelser.

I kapittel 05 får du en komplett innføring i det nye redigeringsverktøyet Gutenberg. Dette omfatter hvordan du legger til og tilpasser blokker, publiserer sider og innlegg. I kapittel 06 lærer du å lage sider. I kaptitel 07 lærer du å lage blogginnlegg.

I kapittel 08 lærer du å lege til og konfigurere utvidelser. Dette omfatter utvidelser som: Akismet, Google XML Sitemaps, Yoast SEO, Contact Form 7, W3 Total Cache, m.m. I kapittel 09 lærer du å legge til og administrere brukere.

I kapittel 10 lærer du å oversette temaer og utvidelser ved hjelp av gratisprogrammet Poedit. I kapittel 11 får du en komplett innføring i alle WordPress-relaterte innstillinger. I kapittel 12 lærer du hvordan du oppdaterer WordPress, utvidelser og temaer, i tillegg til hvordan du holder din WordPress-baserte nettside trygg og sikker.

Læringsmål

 • Administrer sikkerhet og brukerroller.

 • Optimaliser nettstedet for søkemotorer.

 • Tilpass utseendet med temaer og utvidelser.

 • Installer og konfigurer WordPress.

 • Publiser innhold med Gutenberg-redigereren.

...mer

Anmeldelser

4,85
13 anmeldelser

5

85 %

4

15 %

3

0 %

2

0 %

1

0 %
 • aslelien

  for 3 måneder siden

  Hei, igjen viser Utdannet.no sin kompetanse, ikke bare faglig, men også pedagogisk. Jeg må gå litt sakte frem (har en mistanke om at dette nå skyldes alder - 63), og da er det bare å "spole" tilbake og kjøre sekvensen en gang til. Dette er noe av Utdannet.no sin fantastiske kursplattform - kjør det så ofte du vil, du har allerede betalt. Jeg slet litt på Theme Forrest, fattet ikke helt hva dette inkluderte, annet enn man betalte for det. Og hva gjør jeg da? Selvsagt, jeg kjører videoen en gang til! Med vennlig hilsen Asle Lien

  Var dette nyttig?1
 • philip

  for 1 år siden

  Veldig bra! Lett å følge med og det var akkurat slikt jeg håpte kurset skulle være. Anbefales!

  Var dette nyttig?
 • ceclou

  for 2 år siden

  Takk for enda et supert kurs. Grundig, lett forståelig, intressant, og inspirerende!

  Var dette nyttig?
 • ingaberzina

  for 3 år siden

  Det var akkurat det jeg trengte, grundig gjennomgang. Bra at jeg hadde en side jeg kunne teste de forskjellige tipsene på og en annen side jeg skulle bygge opp fra bunnen av. Ellers hadde ikke noe av informasjonen festet seg. Jeg hadde bare ønsket at jeg hadde valgt et tema som det gikk an å oversette.

  Var dette nyttig?1
 • christineagkh

  for 3 år siden

  Tusen takk for nydelig innføring! :)

  Var dette nyttig?