WordPress-kurs

Utforsk våre WordPress-kurs for å mestre webdesign og utvikling. Du lærer å installere og konfigurere WordPress, tilpasse nettsidens utseende, bruke det nye redigeringsverktøyet Gutenberg, og legge til utvidelser som Yoast SEO og Contact Form 7. Ingen programmeringskunnskaper er nødvendig, og kursene dekker alt fra grunnleggende installasjon til avanserte tilpasninger.

Oppdag også Divi Theme Builder, en kraftig nettsidebygger for WordPress som lar deg designe profesjonelle nettsider uten koding. Lær å lage sider med seksjoner, rader og moduler, samt bruke ferdige maler for rask og enkel nettsideoppsett. Bli en ekspert på WordPress med våre omfattende kurs.

Alle kurs

WordPress – komplett guide med kursholder Espen Faugstad
3t 46m

WordPress – komplett guide

Vil du lære å lage en profesjonell nettside? Da er vårt WordPress-kurs perfekt for deg! WordPress er verdens mest populære publiseringssystem, brukt av både små firmaer og store konsern. Faktisk drives 50-60% av alle nettsider globalt av WordPress. Det bety...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1 480 avspillinger4,85(13 anmeldelser)

WordPress – Divi Theme Builder med kursholder Espen Faugstad
2t 26m

WordPress – Divi Theme Builder

Divi Builder er en nettsidebygger til WordPress. En nettsidebygger er et system som gjør det mulige å designe profesjonelle nettsider uten å programmere. Ingen kjennskap til HTML eller CSS er nødvendig (men det skader ikke om du har det). Det finnes mange n...

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

220 avspillingerIngen anmeldelser

Side 1 av 1

Lær mer om WordPress

Hva er WordPress?

WordPress er et populært verktøy for å lage og administrere nettsider. Det ble først lansert i 2003 som en enkel plattform for blogging, men har siden utviklet seg til å bli et av de mest brukte systemene for å bygge alle typer nettsider, fra personlige blogger til store bedriftsnettsteder. WordPress er kjent for å være brukervennlig, fleksibelt og gratis å bruke.

Med WordPress kan du enkelt lage en nettside uten å måtte kunne mye om koding. Plattformen tilbyr tusenvis av ferdige designmaler og tillegg (plugins) som kan legges til for å gi nettsiden din nye funksjoner, som kontaktformularer, nettbutikker og gallerier. Dette gjør det mulig for både nybegynnere og erfarne utviklere å lage profesjonelle og funksjonelle nettsider på kort tid.

En annen stor fordel med WordPress er det store fellesskapet av brukere og utviklere som bidrar med tips, support og nye funksjoner. Dette betyr at du alltid kan finne hjelp og ressurser hvis du støter på problemer eller ønsker å lære mer. Totalt sett er WordPress et kraftig verktøy som gir deg friheten til å skape og administrere en nettside akkurat slik du vil.

Hvor mye koster WordPress?

WordPress er i utgangspunktet gratis å bruke, men kostnadene kan variere avhengig av hvordan du ønsker å bruke det. Den gratis versjonen, som er WordPress.org, krever at du selv ordner med webhotell og domenenavn. Prisen for webhotell kan variere, men ligger ofte mellom 30 til 100 kroner per måned, mens et domenenavn vanligvis koster rundt 100 til 200 kroner i året.

Hvis du velger å bruke WordPress.com, som er en kommersiell tjeneste, finnes det ulike abonnementer som gir deg tilgang til flere funksjoner. De grunnleggende planene starter ofte på rundt 40 kroner i måneden, mens mer avanserte planer kan koste flere hundre kroner per måned, avhengig av hvilke funksjoner og tilpasninger du trenger.

Til slutt kan det også være ekstra kostnader knyttet til premiumtemaer, plugins og tilpasninger hvis du ønsker å utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt. Disse kostnadene er valgfrie, men kan være verdt investeringen hvis du ønsker et mer profesjonelt og funksjonsrikt nettsted.

Kan jeg lære WordPress på 3 dager?

Å lære WordPress på 3 dager er mulig, spesielt hvis du fokuserer på grunnleggende funksjoner og verktøy. På så kort tid kan du bli kjent med hvordan du oppretter en nettside, installerer temaer, legger til plugins, og publiserer innhold. Det vil gi deg en god start og nok kunnskap til å begynne å bygge en enkel nettside.

Men det er viktig å huske at WordPress er et stort og komplekst verktøy med mange muligheter. Å mestre det fullt ut tar tid og erfaring. Etter de tre dagene, vil det være nyttig å fortsette å lære og eksperimentere med de mer avanserte funksjonene i WordPress for å forbedre nettsiden din og håndtere mer kompliserte oppgaver.

Kort sagt, tre dager er nok til å få en god introduksjon til WordPress, men å bli virkelig dyktig krever mer tid og praksis.

Når jeg lærer WordPress, hva annet burde jeg lære?

Når du lærer WordPress, er det lurt å lære noen andre ferdigheter som vil gjøre deg enda bedre til å bygge og administrere nettsider. Først og fremst bør du lære om HTML og CSS. HTML er språket som brukes for å strukturere innhold på nettsider, mens CSS brukes for å style og designe nettsidene slik at de ser attraktive og profesjonelle ut. Disse grunnleggende byggesteinene vil gi deg mer kontroll over utseendet og funksjonaliteten til WordPress-nettsidene dine.

Det kan også være nyttig å lære litt om PHP og JavaScript. PHP er språket som WordPress er bygget på, og med grunnleggende kunnskap i PHP kan du tilpasse og utvide funksjonaliteten til WordPress-nettstedet ditt på en mer avansert måte. JavaScript gjør nettsidene mer interaktive og dynamiske, noe som kan forbedre brukeropplevelsen betraktelig.

Til slutt, bør du også sette deg inn i grunnleggende prinsipper for SEO (søkemotoroptimalisering). Dette hjelper deg med å få nettstedet ditt til å rangere høyere i