Utdannets logo

Excel: grunnleggende

Introduksjonsvideo

2 639 avspillinger 2t 18m 52 videoer

Microsoft Excel er et dataprogram som gjør det mulig å analysere og behandle data i et digitalt regneark. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele programmet og lære deg alt du trenger for å komme raskt i gang.

I starten av kurset lærer du hvordan programmet er organisert. Dette omfatter hvordan du bruker hurtigtilgang, båndet, formellinjen og statuslinjen. Deretter lærer du å legge til data, formler og funksjoner. Dette omfatter hvordan du legger til tekst, tall, dato, tid, samt hvordan du bruker formler som summer, gjennomsnitt, maks, minst, m.m. Avslutningsvis lærer du å formatere data, ta i bruk diagrammer og skriver ut.

I dette kurset får du en grunnleggende innføring i bruk av Microsoft Excel 2016. Du lærer alt du trenger for å kunne bruke programmet på en effektiv måte. I kapittel 2 lærer du hvordan programmet er bygget opp. Du lærer å bruke hurtigtilgang, båndet, formellinjen og statuslinjen.

I kapittel 3 lærer du å legge til data i Excel. Med andre ord, du lærer hvordan du legger til tekst, tall, datoer, tider, prosenter og merknader. I kapittel 4 lærer du å bruke formler og funksjoenr i Excel. Dette omfatter addisjon, subtraksjon, summer, gjennomsnitt, maks, minst og prosentregning.

I kapittel 5 lærer du å formatere celler i Excel. Dette omfatter hvordan du formaterer tekst, endrer justering, jobber med tall, stiler og celler. I kapittel 6 lærer du å jobbe med diagrammer. Dette er noe av det som gjør Excel så fantastisk. Det gjør det mulig å presentere data på en visuell og oversiktlig måte. I kapittel 7 og 8 lærer du alt du trenger for å kunne skrive ut dokumenter fra Excel.

Læringsmål

 • Forstå grunnleggende funksjoner i Excel.

 • Legg til og formater data i regneark.

 • Formatere celler og data for klarhet.

 • Opprett og tilpass diagrammer for datavisualisering.

 • Forbered og skriv ut regneark profesjonelt.

 • Bruk enkle formler for datakalkulasjoner.

...mer

Anmeldelser

4,77
26 anmeldelser

5

81 %

4

15 %

3

4 %

2

0 %

1

0 %
 • Aslak Høstmælingen

  Aslak Høstmælingen

  for 1 måned siden

  Supert nettkurs for nybegynnere!

  Var dette nyttig?
 • villymo

  for 2 måneder siden

  Veldig bra og oversiktlig presentert.

  Var dette nyttig?
 • Anita Hagen

  Anita Hagen

  for 3 måneder siden

  Bra kurs, tydelig forklart og passelig størrelse på kapitlene. Skulle jeg ønsket meg noe annerledes, så ville det vært oppdaterte kurs fra nyere versjon av Microsoft. Har skjedd en del endringer på 8 år.

  Var dette nyttig?
 • eivindv

  for 7 måneder siden

  Et godt kurs, som er perfekt delt opp i korte seksjoner. Noe som gjør det perfekt i en hektisk arbeidshverdag. Enkelt og kjapt å ta et par leksjoner her og der. Det snakkes tydelig og vises godt og nøy hvordan ting skal utføres. Er ikke veldig dyktig på pc, og siden grunnkurset er laget i 2016, var det ikke alle tegnene som stemte overens med min Windows 11 versjon. Men ikke noe stort problem.

  Var dette nyttig?1
 • jersten

  for 8 måneder siden

  Veldig enkelt og tydelig forklart!

  Var dette nyttig?