PowerPoint: komplett laget av Espen Faugstad

PowerPoint: komplett

Introduksjonsvideo

Espen Faugstad kursholder hos Utdannet.no
Espen Faugstad

39 følgere

  • 1 184 avspillinger
  • 3t 34m
  • 60 leksjoner

Microsoft PowerPoint er et dataprogram som gjør det enkelt å lage presentasjoner bestående av tekst, bilder, illustrasjoner og multimedia. Du bestemmer selv om du vil vise lysbildefremvisningen på egen datamaskin eller via en projektor. PowerPoint har blitt en defacto standard for presentasjoner og brukes utstrakt både i næringslivet og til undervisning.

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg Microsoft PowerPoint 2019 fra A til Å. Du kommer til å lære hvordan du kjøper og installerer PowerPoint på egen datamaskin. Deretter lærer du å lage en presentasjon bestående av tekst, bilder og illustrasjoner. Videre lærer du å lage en PowerPoint-mal, legge til overganger og animasjoner. Avslutningsvis lærer du å ferdigstille og holde en presentasjon.

I kapittel 01 lærer du hvordan du kjøper og installerer Microsoft PowerPoint 2019 på egen datamaskin, enten du bruker Windows eller Mac OS. Du lærer også hvordan brukergrensesnittet er organisert og hvilke verktøy og paneler som er tilgjengelig.

I kapittel 02 lærer du å lage en presentasjon, legge til lysbilder og inndelinger og velge en mal. I kapittel 03 lærer du å legge til tekst, punktlister, nummerlister, notater og kommentarer. I kapittel 04 lærer du å legge til og formatere bilder.

I kapittel 05 lærer du å legge til illustrasjoner som: figurer, ikoner, 3D-modeller, SmartArt og diagram. I kapittel 06 lærer du å legge til multimedia som: video og lyd. I kapittel 07 lærer du å lage din egen lysbildemal som du kan bruke på nytt og på nytt i alle dine kommende PowerPoint-presentasjoner.

I kapittel 08 lærer du å legge til og tilpasser overganger og animasjoner. I kapittel 09 lærer du å ferdigstille en presentasjon. Dette omfatter hvordan du legger til notater, kommentarer, sammenligner presentasjoner, skriver ut et støtteark og bruker funksjonen "Øv inn tidsberegning".

I kapittel 10 lærer du å holde en presentasjon, enten det er på din egen datamaskin eller via en projektor. Du lærer også hvordan du bruker funksjonen presentasjonsvisning. I kapittel 11 lærer du å dele din PowerPoint-presentasjon med andre. Dette omfatter hvordan du beskytter, lagrer, skriver ut eller dele en presentasjon.

Dette vil du lære:

  • Design og organiser profesjonelle presentasjoner.

  • Ferdigstill og hold engasjerende presentasjoner.

  • Anvend overganger og animasjoner effektivt.

  • Tilpass og skap egne PowerPoint-maler.

  • Integrer tekst, bilder og multimedia.

Ferdigheter du vil oppnå:

...mer