Utdannets logo
test

Lightroom Classic: redigere (2/4)

Startsiden

Espen Faugstad kursholder hos Utdannet.no
Espen Faugstad

16 følgere

Om kurset

Dette er andre del av vårt nettkurs som omhandler Adobe Lightroom CC. I denne delen kommer du til å lære hvordan man redigerer bilder i Adobe Lightroom CC på en enkel måte. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og i slutten av kurset vil du har lært alt du trenger for kunne redigere og forbedre bilder ved hjelp av grunnleggende tekniker og verktøy.


I starten av kurset lærer du hvordan Develop-modulen er organisert og hvilke paneler og verktøy som er tilgjengelig. Deretter lærer du hvordan man endrer og tilpasser komposisjonen, hvitbalansen, eksponeringen og fargemetningen til et bilde. Videre lærer du å bruke Tone Curve-panelet, HSL-panelet, Presets-panelet, Snapshats-panelet, m.m.


Det første du lærer i kurset er hvordan «Develop»-modulen er bygget opp. Du blir kjent med «Content Area», «Filmstrip», «Left Panel», «Right Panel» og «Toolbar». Det neste du lærer er hvordan du bruker «Crop Overlay» til å beskjære et bilde. Du lærer å låse proposisjonene, fikse en skjev horisont og mye mer. Deretter lærer du å korrigere en hvitbalanse. Du lærer å styre spakene for «Temperature» og «Tint» og hvordan du bruker «White Balance Selector». Videre lærer du hvordan histogrammet fungerer og hvordan du justerer eksponeringen i et bilde ved hjelp av spakene: «Exposure», «Contrast», «Highlights», «Shadows», «Whites» og «Blacks.


Det neste du lærer er hvordan du jobber med farger. Da skal vi se på hvordan du bruker «Saturation», «Vibrance» og «Clarity» for å korrigere fargemetningen i et bilde. Du lærer også hvordan du bruker «HSL»-panelet og «Split Toning»-panelet. Det siste du lærer i kurset er hvordan du bruker «Snapshots»-panelet», «History»-panelet og «Collections»-panelet.

Relatert til dette kurset

Kursfiler for deltakere