Utdannets logo

iMovie: komplett

Introduksjonsvideo

196 avspillinger 1t 10m 27 videoer

iMovie er et tidslinjebasert videoredigeringsprogram utviklet av Apple. Programmet er gratis å bruke og fungerer på Mac OS og iOS. iMovie er lett å bruke da det både er intuitivt og oversiktlig. Med iMovie kan du enkelt importere, redigere og eksportere filmer, enten du jobber fra en Mac, iPad eller iPhone.

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å bruke iMovie. I starten av kurset lærer du å importere og organisere mediefiler ved hjelp av hendelser. Deretter lærer du å redigere en film, håndtere lyd og legge til overganger, musikk og effekter. Avslutningsvis lærer du å eksportere og dele filmen din med andre. Kort oppsummert, du lærer alt du trenger for å komme raskt i gang med iMovie 10.1.9.

I kapittel 01 får du en rask innføring i de viktigste aspektene ved iMovie. Dette omfatter hvordan du lager et nytt prosjekt, ny hendelse, importerer video og hvordan brukergrensesnittet er organisert. I kapittel lærer du hvordan man organiserer mediefiler ved hjelp av hendelser.

I kapittel 03 lærer du de viktigste teknikkene du må kjenne til for å kunne redigere en film. Dette omfatter hvordan man bruker legg til og sett inn, samt hvordan man flytter, trimmer og erstatter et klipp i tidslinjen.

I kapittel 04 lærer du å håndtere lyd. Dette omfatter hvordan man tilpasser lys, legger til lydeffekter og musikk. I kapittel 05 lærer du å legge til overganger, beskjære en video, stabiliserer en video, legger til filmeffekter, m.m. I siste kapittel lærer du å eksportere filmen din, slik at du kan dele den med andre.

Læringsmål

 • Rediger filmer med lyd og overganger.

 • Importer og organiser mediefiler effektivt.

 • Legg til musikk og effekter i filmer.

 • Behandle lyd for bedre filmkvalitet.

 • Eksporter og del filmer med andre.

 • Mestre videoredigeringsteknikker.

...mer

Anmeldelser

5,00
3 anmeldelser

5

100 %

4

0 %

3

0 %

2

0 %

1

0 %
 • ågothelene

  for 2 år siden

  Flott gjennomgang av iMovie. Lett å følge og svært lærerikt.

  Var dette nyttig?
 • mariuseriksen

  for 5 år siden

  Jeg har brukt iMovie ved mange anledninger, men aldri blitt kurset i det. Gjennom dette kurset fikk jeg mange påminnelser, ikke minst enkle og gode måter å bedre min arbeidsflyt på.

  Var dette nyttig?
 • Annailo

  for 5 år siden

  Jeg kjente til iMovies fra før, men lærte flere nye "triks". Godt forklart på kort tid - anbefales!

  Var dette nyttig?