Adobe Ligthroom Classic – redigere bilder (2/4) laget av Espen Faugstad

Adobe Ligthroom Classic – redigere bilder (2/4)

Introduksjonsvideo

Espen Faugstad kursholder hos Utdannet.no
Espen Faugstad

42 følgere

  • 89 avspillinger
  • 1t 45m
  • 43 leksjoner

Dette er andre del av vårt nettkurs som omhandler Adobe Lightroom CC. I denne delen kommer du til å lære hvordan man redigerer bilder i Adobe Lightroom CC på en enkel måte. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og i slutten av kurset vil du har lært alt du trenger for kunne redigere og forbedre bilder ved hjelp av grunnleggende tekniker og verktøy.

I starten av kurset lærer du hvordan Develop-modulen er organisert og hvilke paneler og verktøy som er tilgjengelig. Deretter lærer du hvordan man endrer og tilpasser komposisjonen, hvitbalansen, eksponeringen og fargemetningen til et bilde. Videre lærer du å bruke Tone Curve-panelet, HSL-panelet, Presets-panelet, Snapshats-panelet, m.m.

Det første du lærer i kurset er hvordan «Develop»-modulen er bygget opp. Du blir kjent med «Content Area», «Filmstrip», «Left Panel», «Right Panel» og «Toolbar». Det neste du lærer er hvordan du bruker «Crop Overlay» til å beskjære et bilde. Du lærer å låse proposisjonene, fikse en skjev horisont og mye mer. Deretter lærer du å korrigere en hvitbalanse. Du lærer å styre spakene for «Temperature» og «Tint» og hvordan du bruker «White Balance Selector». Videre lærer du hvordan histogrammet fungerer og hvordan du justerer eksponeringen i et bilde ved hjelp av spakene: «Exposure», «Contrast», «Highlights», «Shadows», «Whites» og «Blacks.

Det neste du lærer er hvordan du jobber med farger. Da skal vi se på hvordan du bruker «Saturation», «Vibrance» og «Clarity» for å korrigere fargemetningen i et bilde. Du lærer også hvordan du bruker «HSL»-panelet og «Split Toning»-panelet. Det siste du lærer i kurset er hvordan du bruker «Snapshots»-panelet», «History»-panelet og «Collections»-panelet.

Dette vil du lære:

  • Optimaliser bildefarger med HSL-panel.

  • Anvend forhåndsinnstillinger for effektiv redigering.

  • Forbedre bildeklarhet, farge og toning.

  • Behersk komposisjons- og beskjæringsverktøy.

  • Introduksjon til grunnleggende bildebehandling.

  • Juster hvitbalanse og eksponering presist.

Ferdigheter du vil oppnå:

Kursmateriell

Last ned kursmateriell(kun for premium- og teamabonnementer)

...mer