Adobe Ligthroom Classic – avansert redigering (3/4) laget av Espen Faugstad

Adobe Ligthroom Classic – avansert redigering (3/4)

Introduksjonsvideo

Espen Faugstad kursholder hos Utdannet.no
Espen Faugstad

42 følgere

  • 11 avspillinger
  • 1t 55m
  • 42 leksjoner

Dette er tredje del av vårt nettkurs som omhandler Adobe Lightroom CC. I denne delen kommer du til å lære hvordan man redigerer bilder i Adobe Lightroom CC på en avansert måte. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og i slutten av kurset vil du har lært alt man trenger for å kunne redigere og forbedre bilder ved hjelp av avanserte teknikker og verktøy.

I starten av kurset lærer du hvordan man gjør et bilde skarpere og fjerner støy ved hjelp av Detail-panelet. Deretter lærer du hvordan man objektiv- og perspektivkorrigerer linjene i et bilde ved hjelp av Lens Corrections-panelet. Du lærer også hvordan man bruker Spot Removal, Red Eye Reduction, Gradient Filter, Radient Filter og Adjustment Brush - verktøy som gjør det mulig å gjennomføre avanserte korreksjoner som bare påvirker deler av et bilde. Avslutningvis lærer du å lage HDR og panorama bilder ved hjelp av Lightroom.

Det første du lærer i kurset er hvordan «Detail»-panelet fungerer. Du lærer å gjøre et bilde skarpere og fjerne støy. Deretter lærer du å bruke «Lens Corrections»-panelet. Du lærer å objektivkorrigere og perspektivkorriger et bilde, samt å fjerne kromatisk abberasjon fra et bilde.

Deretter lærer du hvordan man bruker «Spot Removal»-verktøyet. Detter verktøyet gjør det enkelt å fjerne objekter fra et bilde ved hjelp av «Clone» og «Heal». Deretter lærer du å bruke «Red Eye Reducation»-verktøyet. Dette verktøyet gjør det enkelt å fjerne røde øyne.

Avslutningsvis lærer du hvordan man bruker «Gradient Filter», «Radial Filter» og «Adjustment Brush». Med disse verktøyene kan du enkelt lage en maske som inneholder justeringer som påvirker deler av et bilde. Dette er veldig nyttig for å gjøre endringer til deler av et bilde.

Dette vil du lære:

  • Skap HDR- og panorama-bilder enkelt.

  • Fjern støy og skarp opp bilder tydelig.

  • Forbedre bilder med avansert redigering.

  • Bruk avanserte verktøy for punktjusteringer.

  • Utfør objektiv- og perspektivkorreksjoner.

  • Tilpass bilder med kreative effekter.

Ferdigheter du vil oppnå:

Kursmateriell

Last ned kursmateriell(kun for premium- og teamabonnementer)

...mer