Utdannets logo

Visual Studio Code: grunnleggende

Introduksjonsvideo

30 avspillinger 1t 25m 20 videoer

Visual Studio Code er et kraftig koderedigeringsprogrammet utviklet av Microsoft. Visual Studio Code er gratis og fungerer på Windows, macOS og Linux. Programmet ble lansert i 2015 og har i løpet av den tiden rukket å bli verdens mest brukte editor.

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg alt du trenger for å bruke Visual Studio Code på en effektiv måte. Du kommer til å lære å lage et prosjekt, navigere mellom dokumenter og skrive kode. Du kommer også til å lære å bruke IntelliSense, Emmet, User Snippets + mer. Kort oppsummert, du lærer alt du trenge for å komme raskt i gang med Visual Studio Code.

I kapittel 01 lærer du å installere Visual Studio Code på egen datamaskin og hvordan brukergrensesnittet er organisert. I kapittel 02 lærer du å lage et nytt prosjekt, navigere mellom dokumenter, skrive kode, m.m.

I kapittel 03 lærer du å tilpasse Visual Studio Code slik at det passer din arbeidsflyt. Dette omfatter hvordan du endrer utseende på Visual Studio Kode, endrer tastatursnarveier og legger til utvidelser. I kapittel 04 lærer du å bruke IntelliSense, Emmet, Snippets, User snippets, m.m.

Læringsmål

 • Naviger og administrer prosjekter effektivt.

 • Installer og konfigurer Visual Studio Code.

 • Bruk IntelliSense for effektiv koding.

 • Utforsk avanserte kodingsteknikker.

 • Bruk utvidelser og snarveier for produktivitet.

 • Tilpass editor for personlig arbeidsflyt.

...mer

Anmeldelser

4,67
6 anmeldelser

5

67 %

4

33 %

3

0 %

2

0 %

1

0 %
 • mrandre

  for 6 måneder siden

  kan også utelukkes og skrive f.eks .list#about , vil automatisk lage > <div class="list" id="about"> </div>

  Var dette nyttig?
 • mrandre

  for 6 måneder siden

  når du skal lage en bruker funksjon f.eks const button = document etc.. ville jeg kanskje ikke brukt main som du gjør i eksemplet men main_btn isteden, siden du i leksjoner føre bruker main som html tag , kan det kanskje virke forvirrende for brukeren.. men ellers helt greit...

  Var dette nyttig?
 • aostenby

  for 11 måneder siden

  Dette var en god og oversiktlig innføring i Visual Studio code. Opplevde det som lett og greit og følge med, fint å prøve ut selv frem og tilbake. Jeg sitter nå i 2023 å tar dette kurset, så dermed var flere av exstensions som Beutify og HTML snippets utdaterte. Håper dere kan se på det. Jeg lastet dem ned og prøvde med dem. Kommer opp litt feil når jeg følger videoen senere.

  Var dette nyttig?
 • kjetil.andreassen

  for 1 år siden

  Fra perspektivet til en som akkurat har begynt denne "reisen" så kan jeg si at dette hjalp mye. Mye av dette er selvsagt "valgbart" og kan justeres til hva man selv foretrekker, og en mer utdypet forståelse av VSCode vil komme med øvelse. Takk for alle tips og triks.

  Var dette nyttig?
 • eijorgen

  for 2 år siden

  Veldig bra innføring i bruk og konfigurering av Visual Studio Code.

  Var dette nyttig?