SketchUp-kurs

Lær å skape imponerende 3D-modeller med våre SketchUp-kurs. Du vil mestre grunnleggende teknikker som å tegne og manipulere to- og tredimensjonale figurer, samt bruke verktøy som Orbit, Pan og Zoom for å styre kameraet. Perfekt for alt fra arkitektoniske planer til kreative prosjekter.

Du vil også lære å jobbe med materialer, teksturer og presentasjonsteknikker for å bringe modellene dine til liv. Våre kurs gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for å bruke SketchUp effektivt og profesjonelt. Bli med og utforsk potensialet i 3D-modellering med SketchUp!

Alle kurs

Lær mer om SketchUp

Hva er SketchUp?

SketchUp er et populært 3D-modelleringsprogram som brukes til å lage detaljerte modeller av bygninger, landskap og produkter. Det er kjent for sin brukervennlighet, som gjør det mulig for både nybegynnere og erfarne designere å skape nøyaktige og imponerende 3D-modeller. SketchUp brukes ofte innen arkitektur, interiørdesign, landskapsdesign og ingeniørarbeid.

I Norge er det flere kjente bedrifter og organisasjoner som benytter seg av SketchUp. For eksempel bruker arkitektkontorer som Snøhetta og Nordic Office of Architecture SketchUp i sine designprosesser. Dette programmet hjelper dem med å visualisere komplekse prosjekter og presentere dem på en forståelig måte for kunder og samarbeidspartnere. Ved å bruke SketchUp kan disse bedriftene effektivt planlegge og vise frem sine innovative design, noe som bidrar til å bringe prosjektene fra idé til virkelighet.

Hvor mye koster SketchUp?

SketchUp er gratis, men for å følge kurset på Utdannet.no, trenger du en betalt versjon. Det finnes tre planer: Go, Pro og Studio. Go koster $119 per år og inkluderer tilgang til forhåndsbygde 3D-modeller, utvidet virkelighet for mobil, og ubegrenset skylagring. Pro koster $349 per år og gir ekstra funksjoner som desktop- og nettbaserte 3D-modeller, 2D-design dokumentasjon, og plugins. Studio er mest avansert og koster $749 per år, med avanserte arbeidsflyter som import av Revit-filer og fotorealistiske bilder.

For kurset på Utdannet.no er den betalte desktop-versjonen nødvendig fordi kurset dekker funksjoner kun tilgjengelige i Pro- og Studio-planene. Disse planene gir deg tilgang til alle verktøyene du trenger for å dra nytte av opplæringen og utvikle ferdighetene dine i SketchUp.

Er SketchUp vanskelig å lære seg?

SketchUp er ikke vanskelig å lære seg, selv for nybegynnere. Programmet er laget for å være brukervennlig og intuitivt, noe som gjør det enkelt å forstå de grunnleggende funksjonene raskt. En fin måte å lære seg SketchUp på er ved å ta Utdannets kurs "SketchUp: komplett". Dette kurset dekker hele programmet og gir deg en solid forståelse av hvordan du kan bruke de ulike verktøyene til å skape imponerende 3D-modeller.

Ved å følge dette kurset kan du starte med enkle prosjekter og gradvis utforske mer avanserte funksjoner. Kurset gir strukturert veiledning som hjelper deg å bygge opp ferdighetene dine trinn for trinn. Med tålmodighet og praksis vil du snart kunne lage detaljerte og komplekse modeller. Husk at som med alle nye ferdigheter, blir du bedre jo mer tid du bruker på å øve.

Så selv om det kan virke overveldende i starten, er SketchUp designet for å være tilgjengelig for alle aldersgrupper. Med litt innsats og nysgjerrighet kan du raskt mestre dette verktøyet og skape imponerende 3D-modeller.