Adobe Premiere Pro-kurs

Utforsk våre Premiere Pro kurs og lær å redigere videoer på et profesjonelt nivå. Kursene dekker alt fra opprettelse av prosjekter, organisering av filer, til avanserte redigeringsteknikker for video og lyd. Få innsikt i å legge til effekter, overganger, animasjoner og fargekorrigering for å gi dine prosjekter et profesjonelt preg.

Lær også å lage titler, teksting og hvordan du eksporterer ferdige filmer. Våre kurs er omfattende og gir deg ferdighetene du trenger for å jobbe som profesjonell videoeditor, uten krav til forkunnskaper.

Alle kurs

Lær mer om Adobe Premiere Pro

Hva er Adobe Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro er et populært videoredigeringsprogram laget av Adobe. Det er brukt av både amatører og profesjonelle for å lage, redigere og forbedre videoer. Med Premiere Pro kan du klippe og sette sammen videoer, legge til overganger, effekter, lyd og tekst, samt justere farger og lys for å få videoene til å se profesjonelle ut.

Programmet er spesielt populært blant filmskapere, YouTubere, TV-produsenter, og videografer, men det er også brukt i utdanningssektoren og av folk som bare liker å lage videoer som en hobby. Takket være sitt brukervennlige grensesnitt og avanserte funksjoner, kan både nybegynnere og erfarne brukere finne verktøyene de trenger for å lage imponerende videoinnhold.

Hvor mye koster Premiere Pro?

Premiere Pro er en populær videoredigeringsprogramvare fra Adobe, og prisen varierer avhengig av hvilken plan du velger. For enkeltpersoner koster Premiere Pro som en enkeltapplikasjon 283,75 kr per måned inkludert moms. For arbeidsgrupper koster det 348,00 kr per lisens per måned, ekskludert moms.

Hvis du ønsker tilgang til flere Adobe-applikasjoner, kan du velge Creative Cloud Alle applikasjoner-planen, som inkluderer over 20 designapplikasjoner, blant annet Photoshop og After Effects. Denne planen koster 725,00 kr per måned inkludert moms for enkeltpersoner. Studenter som oppfyller kvalifikasjonskravene kan få denne planen for 211,25 kr per måned inkludert moms det første året. For arbeidsgrupper koster det 805,00 kr per lisens per måned, ekskludert moms.

Alle abonnementene gir deg tilgang til de nyeste funksjonene og oppdateringene i Premiere Pro, samt 100 GB skybasert lagringsplass og andre tilleggstjenester som Frame.io for Creative Cloud og Adobe Express Premium-plan. Du kan også prøve Premiere Pro gratis i sju dager før du bestemmer deg for hvilken plan som passer best for deg.

Hvilke yrker bruker Premiere Pro?

Premiere Pro er et verktøy som brukes av mange ulike yrker i Norge, spesielt innen media og kommunikasjon. Journalister og redaktører hos store mediebedrifter som NRK og TV2 bruker Premiere Pro til å redigere nyhetsinnslag og TV-programmer. Disse selskapene er kjent for å levere høykvalitetsinnhold, og verktøy som Premiere Pro er avgjørende for å sikre at videomaterialet er profesjonelt redigert og klart for sending.

I tillegg til journalister og redaktører, finner vi også filmredigerere og produsenter i film- og TV-bransjen som bruker Premiere Pro. Store produksjonsselskaper som Rubicon TV og Monster Entertainment benytter seg av dette programmet for å redigere dramaserier, dokumentarer og reklamefilmer. Dette sikrer at sluttproduktet har høy kvalitet og er engasjerende for seerne.

Også markedsføringsspesialister og innholdsprodusenter i reklamebyråer som TRY og Anorak bruker Premiere Pro til å skape reklamefilmer og markedsføringskampanjer. Disse profesjonelle bruker verktøyet for å lage visuelt tiltalende og effektive videoer som kan tiltrekke seg oppmerksomhet og formidle budskap på en kreativ måte.

Hvorfor er Premiere Pro så populært?

Premiere Pro er så populært fordi det er et kraftig og brukervennlig videoredigeringsverktøy som gir både nybegynnere og profesjonelle muligheten til å lage imponerende videoer. Det gir brukerne tilgang til avanserte funksjoner som gjør redigeringsprosessen raskere og mer effektiv, samtidig som det integreres sømløst med andre Adobe-produkter som Photoshop og After Effects. Denne fleksibiliteten og muligheten til å jobbe med ulike medieformater gjør at mange velger Premiere Pro som sitt foretrukne redigeringsprogram.

Blant norske YouTubere og filmskapere som bruker Premiere Pro, finner vi profiler som Herman Dahl, kjent for sine kreative og underholdende videoer, og Victoria Skau, som bruker programmet til å redigere sine vlogger og andre prosjekter. Regissører som Erik Poppe har også benyttet seg av Premiere Pro i arbeidet med sine filmer, noe som viser programmets brede appell og allsidighet i både amatør- og profesjonell sammenheng.

Populariteten til Premiere Pro kan også tilskrives det store samfunnet av brukere som deler tips, triks og opplæringsmateriale på nettet, noe som gjør det lettere for nye brukere å lære seg programmet og utnytte det til sitt fulle potensial.