Adobe Illustrator-kurs

Oppdag hvordan du kan bruke Adobe Illustrator til å skape imponerende grafikk og design. Våre kurs tar deg gjennom alt fra grunnleggende navigasjon, bruk av verktøy og paneler, til å lage enkle geometriske figurer. Lær også avanserte teknikker som tegning med pennverktøyet, fargebruk, og effekter.

Vi dekker også arbeid med tekst og typografi, bildeplassering, samt lagring og eksportering av prosjekter. Kursene krever ingen forkunnskaper og gir deg ferdighetene du trenger for å jobbe profesjonelt med vektorbasert grafikk i Adobe Illustrator. Start din læringsreise nå og bli en dyktig grafisk designer!

Alle kurs

Lær mer om Adobe Illustrator

Hva er Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator er et populært dataprogram som brukes til å lage grafikk og illustrasjoner. Det er spesielt godt egnet for å lage vektorbasert grafikk, som betyr at bildene kan skaleres opp eller ned uten å miste kvalitet. Dette er viktig for designere som lager logoer, ikoner, plakater og andre grafiske elementer som må se bra ut i ulike størrelser.

Illustrator har mange verktøy som lar brukere tegne, fargelegge og redigere grafikk på en presis måte. For eksempel kan du bruke pennverktøyet til å lage glatte kurver, eller børsteverktøyet til å male frihåndsillustrasjoner. Du kan også arbeide med tekst og lage avanserte design ved hjelp av lag og effekter.

Kort sagt, Adobe Illustrator er et kraftig verktøy for alle som vil lage profesjonelle grafiske design og illustrasjoner, enten du er en erfaren designer eller en nybegynner som vil lære mer om grafikk.

Burde jeg lære Photoshop eller Illustrator?

Det avhenger av hva du ønsker å gjøre! Hvis du vil jobbe med fotoredigering, retusjering, eller lage grafikk fra bilder, er Photoshop det beste valget. Photoshop er fantastisk for å manipulere bilder, skape digitale malerier, og lage detaljerte visuelle effekter. Det er også et godt verktøy for å lage bannere, nettsidegrafikk og andre digitale kunstverk.

Illustrator, derimot, er ideelt hvis du vil lage logoer, ikoner, tegneserier eller annen vektorgrafikk. Vektorgrafikk er bilder som kan skaleres opp eller ned uten å miste kvalitet, noe som gjør Illustrator perfekt for å lage kunstverk som skal trykkes i forskjellige størrelser. Illustrator er også flott for å lage infografikker, plakater og andre trykte materialer.

Så hvis målet ditt er å arbeide med bilder og fotomanipulasjon, gå for Photoshop. Hvis du vil lage vektorgrafikk og skalerbare illustrasjoner, er Illustrator veien å gå. Ofte vil du finne at begge programmene utfyller hverandre godt, og mange designere bruker begge for å dekke alle behovene sine.

Må jeg kunne tegne for å bruke Illustrator?

Nei, du må ikke kunne tegne for å bruke Adobe Illustrator. Illustrator er et kraftig verktøy som hjelper deg med å lage grafikk, illustrasjoner og design ved hjelp av forskjellige funksjoner og verktøy. Du kan bruke ferdige former, linjer og tekst for å lage flotte design uten å være en dyktig tegner. Med Illustrator kan du også lage logoer, plakater og andre visuelle prosjekter ved å kombinere elementer på kreative måter.

Programmet har mange veiledninger og maler som gjør det enkelt å komme i gang, selv om du er nybegynner. Etter hvert som du blir mer kjent med verktøyene, kan du eksperimentere mer og kanskje utvikle dine tegneferdigheter. Det viktigste er at du er kreativ og åpen for å lære!

Hvor mye koster Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator er et populært program for grafisk design som mange bruker for å lage illustrasjoner, logoer, ikoner og mye mer. Hvis du vil bruke Adobe Illustrator, kan du abonnere på det for en månedlig kostnad. Prisen starter fra NOK 283,75 per måned, inkludert moms.

Når du abonnerer, får du ikke bare tilgang til selve programmet, men også til en rekke ressurser som kan hjelpe deg å lære og bli bedre. Dette inkluderer opplæringsvideoer, praktisk opplæring, gratis skrifter og maler, samt tilgang til Adobe Express Premium, som er et ekstra verktøy for design og kreativitet. For mer informasjon om de forskjellige abonnementene og hva som passer best for deg, kan du besøke Adobes Creative Cloud-sider.