Utdannets logo

Webutvikling

11 resultater

CSS: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:47

CSS: komplett

I dette kurset lærer du CSS fra scratch til viderekommen. Kurset dekker alt du hadde lært om CSS i løpet av en moderne teknologiutdanning, og når du er ferdig med kurset vil du kunne tilpasse eksisterende CSS-kode eller skrive din egen. 


Du kommer til å lære å bruke typografi, farge og form for å skape vakre brukeropplevelser. Du vil også lære hvordan du markerer elementer med selektorer, hvordan boksmodellen påvirker størrelse og avstand på elementer, hvordan du styler tekst og lager moderne layouter med Flexbox og Grid. 


I slutten av kurset har du også laget din egen portfolio-nettside hvor du kan vise fram arbeidet ditt. Når du er ferdig med kurset kommer du til å ha verdifull kompetanse som kan skape attraktive muligheter for deg i mange år framover. Velkommen til Skandinavias mest omfattende CSS-kurs.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

9t 52m101 leksjoner4,92(13 anmeldelser)

HTML: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:13

HTML: komplett

Dette er første del av læringsstien «Frontend-utvikler» hvor vi skal lære deg alle ferdighetene du trenger for å lage raske og moderne nettsider. Vi går ut i fra at du ikke kan noe HTML, CSS og JavaScript fra før av, og at du ønsker å lære alt fra scratch. 


Vi starter med grunnleggende webutvikling med HTML. I neste del tar vi for oss CSS. Og til slutt ser vi på JavaScript. Når du har fullført læringsstien vil du kunne lage lage vakre, responsive og lynraske nettsider som fungerer bra på alle enheter.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

5t 55m74 leksjoner5,00(3 anmeldelser)

Python: objektorientert programmering med kursholder Magnus Øye
0:48

Python: objektorientert programmering

Dette nettkurset er perfekt for deg som allerede har noen grunnleggende ferdigheter i Python og ønsker å lære objektorientert programmering (OOP). Med OOP vil du kunne redusere utviklingstiden, gjøre koden din lettere å lese og vedlikeholde, samt gjenbruke kode på en effektiv måte. Magnus Kvendseth Øye, en erfaren systemutvikler og kursinstruktør, vil guide deg gjennom kurset og lære deg å lage klasser og objekter, og utnytte abstraksjon, polymorfisme og arv.


I løpet av kurset vil du lære å se på koden din som en samling av dynamiske objekter som samhandler med hverandre. Kurset vil gi deg en forståelse av hvordan du kan utvikle ren og effektiv kode ved å benytte deg av OOP i Python. Med Magnus Kvendseth Øye som instruktør, vil du kunne få et grundig og praktisk innblikk i objektorientert programmering og lære hvordan du kan bruke det til å gjøre koden din mer effektiv og strukturert.

Magnus Øyes avatarMagnus Øye

3t 8m26 leksjoner0,00(0 anmeldelser)

Python: grunnleggende med kursholder Magnus Øye
0:37

Python: grunnleggende

Dette kurset gir en omfattende introduksjon til programmering i Python. Du vil lære grunnleggende konsepter som variabler, datatyper, løkker, funksjoner og logikk. Kurset vil også dekke mer avanserte emner som strenger, lister, dictionaries, og tuples. Du vil også lære om hvordan du bruker Python i praktiske applikasjoner.


Kurset er designet for å være tilgjengelig for alle uansett tidligere erfaring med programmering. Kurset er strukturert på en slik måte at du vil bygge på kunnskapen din gradvis. Ved slutten av kurset vil du ha en solid forståelse av programmering og være i stand til å lage enkle Python-programmer. Med denne kunnskapen kan du starte på mer avanserte Python-kurs eller bygge applikasjoner på egen hånd.


Kurset inneholder også en rekke praktiske oppgaver som vil hjelpe deg med å styrke din forståelse av emnene som dekkes i kurset. Du vil ha muligheten til å løse utfordrende problemer som vil teste dine ferdigheter og utfordre deg til å tenke kreativt. Gjennom denne læringsprosessen vil du få økt selvtillit og mestre programmering i Python.

Magnus Øyes avatarMagnus Øye

8t 12m83 leksjoner4,75(4 anmeldelser)

Visual Studio Code: grunnleggende med kursholder Espen Faugstad
0:51

Visual Studio Code: grunnleggende

Visual Studio Code er et kraftig koderedigeringsprogrammet utviklet av Microsoft. Visual Studio Code er gratis og fungerer på Windows, macOS og Linux. Programmet ble lansert i 2015 og har i løpet av den tiden rukket å bli verdens mest brukte editor.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg alt du trenger for å bruke Visual Studio Code på en effektiv måte. Du kommer til å lære å lage et prosjekt, navigere mellom dokumenter og skrive kode. Du kommer også til å lære å bruke IntelliSense, Emmet, User Snippets + mer. Kort oppsummert, du lærer alt du trenge for å komme raskt i gang med Visual Studio Code.


I kapittel 01 lærer du å installere Visual Studio Code på egen datamaskin og hvordan brukergrensesnittet er organisert. I kapittel 02 lærer du å lage et nytt prosjekt, navigere mellom dokumenter, skrive kode, m.m.


I kapittel 03 lærer du å tilpasse Visual Studio Code slik at det passer din arbeidsflyt. Dette omfatter hvordan du endrer utseende på Visual Studio Kode, endrer tastatursnarveier og legger til utvidelser. I kapittel 04 lærer du å bruke IntelliSense, Emmet, Snippets, User snippets, m.m.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 25m20 leksjoner4,67(6 anmeldelser)

CSS: animasjon med kursholder Espen Faugstad
0:45

CSS: animasjon

Dette kurset er laget for deg som ønsker å lære hvordan du animerer HTML-elementer med CSS. Med denne kunnskapen kan du gjøre en ellers statisk og stillestående nettside om til en dynamisk, levende og morsom opplevelse.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære animere HTML-elementer ved hjelp av CSS. Du kommer til å lære om: transition-duration, transition-property, transition-delay, transition-timing, rotate, skew, scale, translate, perspective + mer. Kort oppsummert, alt du trenger for å komme raskt i gang med CSS-animasjon.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 22m21 leksjoner5,00(1 anmeldelse)

CSS: selektorer med kursholder Espen Faugstad
0:46

CSS: selektorer

Hvilke kunnskap må på plass før du kan bruke CSS på en effektiv måte? CSS Selectors, så klart. CSS selectors er det som gjør at du kan markere deler av en nettside, og endre utseende på det du har markert ved hjelp av CSS. Det finnes mange CSS selectors og i dette kurset kommer du til å lære om de viktigste.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å bruke CSS Selectors. Du kommer til å lære å bruke: element selectors, id selectors, class selectors, descendant selectors, attribute selectors, pseudo-classes og pseudo-elements. Du kommer også til å lære om CSS specificity, combinators, attribute matching + mer. Velkommen skal du være!

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 24m23 leksjoner5,00(1 anmeldelse)

JavaScript: grunnleggende med kursholder Lars Vidar Nordli
0:51

JavaScript: grunnleggende

JavaScript er et av verdens mest brukte programmeringsspråk som, sammen med HTML og CSS, utgjør grunnsteinene i moderne webutvikling. Selv om språket opprinnelig ble utviklet for bruk på nettet, har det de siste årene både blitt populært som server-språk og som programmeringsspråk for enkeltstående applikasjoner og apper.


I dette kurset kommer Lars Vidar Nordli til å gi deg en grunnleggende innføring i JavaScript. Målet er at du etter å ha fullført kurset skal kunne lage dine egne interaktive nettsider. Kurset er også en innføring i programmering generelt, og du vil lære konsepter som variabler, arrayer, funksjoner, løkker og objekter.


I kapittel 01 lærer du om JavaScripts historie og hvordan JavaScript brukes sammen med de andre webteknologiene HTML og CSS. I kapittel 02 lærer du om variabler og hvordan du kan lagre verdier i disse. I kapittel 03 lærer du om det som kalles conditional statements og logiske tester.


I kapittel 04 lærer du å lage funksjoner i JavaScript. I kapittel 05 lærer du om arrayer og hvordan disse kan lagre flere verdier. I kapittel 06 lærer du om løkker, eller loops som de kalles på engelsk. I kapittel 07 lærer du å endre elementer på en nettside med JavaScript.


I kapittel 08 lærer du hvordan du kan få ting til å skje på en nettside med events. I kapittel 09 lærer du om objekter i JavaScript. I kapittel 10 lærer du å feilsøke koden din, og hvordan du kan finne informasjon på egen hånd. I kapittel 11 får du sjansen til å prøve deg på egen hånd når du får i oppgave å lage et spill.

Lars Vidar Nordlis avatarLars Vidar Nordli

5t 1m59 leksjoner0,00(0 anmeldelser)

Bootstrap: komplett med kursholder Espen Faugstad
0:52

Bootstrap: komplett

Et CSS-rammeverk er som en koffert som inneholder alt du trenger for å lage en moderne nettside. Inni kofferten finner du mange oppskrifter. Disse oppskriftene viser hvordan du lager ulike deler av en nettside. Det er dette som gjør et CSS-rammeverk så nyttig. De effektiviserer utviklingsprosessen samtidig som de tilbyr veiledning og fleksibilitet.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å bruke Bootstrap. Bootstrap er et moderne CSS-rammeverk basert på Flexbox. Det er også verdens mest brukte CSS-rammeverk. Det betyr at om du lærer deg å bruke Bootstrap, da vil du stå sterkere i arbeidsmarkedet som webdesigner og utvikler. Grunnleggende kunnskap om HTML/CSS kreves for å ta dette kurset.


I kapittel 01 lærer du hva et CSS-rammeverk kan gjøre for deg, og hvordan du bruker Bootstrap på egen nettside. I kapittel 02 lærer du å lage en responsiv layout bestående av flere rader og kolonner. I kapittel 03 lærer du å jobbe med tekst, bilder, tabeller og figurer. I kapittel 04 lærer du å jobbe med komponenter som: alerts, badges, buttons, cards, forms, navs, tooltips, osv. I kapittel 05 lærer du å bruke: borders, embed, flex, float, spacing, text, osv.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

3t 23m38 leksjoner5,00(2 anmeldelser)

Sass: grunnleggende med kursholder Espen Faugstad
0:51

Sass: grunnleggende

Som du sikkert vet kan CSS-filer fort bli store og vanskelige å vedlikeholde. Det er heller ikke uvanlig å repetere mye kode når du skriver CSS. Det er her Sass kommer inn i bildet. Sass gjør arbeidet ditt enklere ved å legge til utvidet funksjonalitet og tidsbesparende funksjoner til din CSS-arbeidsflyt.


Med Sass kan du lagre verdier i variabler, lage gjenbrukbare kodeblokker, skrive egne funksjoner og dele opp koden din i flere dokumenter slik at stilarket blir modulbasert. Det beste med Sass er at det er intuitivt og enkelt å forstå for alle som har jobbet med CSS. Det er hovedgrunnen for at Sass har blitt førstevalget til webutviklingsmiljøer verden over.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg alt du trenger å vite om Sass. Du kommer til å lære hvordan du installerer Sass på egen datamaskin. Du kommer også til å lære om variabler, nested selectors, ampersand, mixins, extend, partials, operators, color + mer. Kort oppsummert, alt du trenger for å komme raskt igang.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 16m18 leksjoner0,00(0 anmeldelser)

Side 1 av 2