Utdannets logo

Design

6 resultater

Illustrator: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:29

Illustrator: komplett

I dette kurset lærer du å bruke Adobe Illustrator på et profesjonelt nivå - og det kreves ingen forkunnskaper for å ta kurset. I begynnelsen av kurset lærer du hvordan programmet er organisert og hvilke verktøy og paneler som er tilgjengelig. Deretter lærer du å jobbe med lag, selektere og påvirke objekter og lage enkle geometriske figurer.


Videre lærer du å tegne kompliserte figurer ved hjelp av pennverktøyet - Illustrators viktigste verktøy. Når du har mestret dette verktøyet kan du lage hva som helst i Illustrator. Deretter lærer du å manipulere objekter, bruke farger, male med pensler, legge til effekter, jobbe med tekst og typografi, plassere bilder, lagre og eksportere. 


Kurset er stappfullt av informasjon og er sannsynligvis Skandinavias mest omfattende digitale Illustrator-kurs. Når du er ferdig med kurset har du tilegnet deg den kunnskapen du trenger for å jobbe profesjonelt med Illustrator og vektorbasert grafikk. Velkommen!

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

7t 59m83 leksjoner5,00(3 anmeldelser)

InDesign: avisdesign med kursholder Espen Faugstad
0:53

InDesign: avisdesign

Har du noen gang lurt på hvordan det er å designe en avisartikkel? I dette kurset lærer du hvordan. Kurset er bygget opp som en workshop. Målet vårt er at du skal ha designet din egen avisartikkel når du er ferdig med kurset. Du kan enten gjøre som kursinstruktøren eller du kan finne din helt egen avis- eller magasinartikkel og bruke det som utgangspunkt.


Kurset er laget av Espen Faugstad som blant annet er autorisert Photoshop-ekspert. Du kommer til å lære å tilpasse brukergrensesnittet i Adobe InDesign, lage et dokument, legge til grafiske elementer og tekst. Du kommer også til å lære hvordan man oppretter, organiserer og formaterer: foto, bildetekst, tittel, ingress, mellomtitler, m.m. Grunnleggende forståelse av InDesign er nødvendig for å ta kurset.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 34m27 leksjoner4,67(3 anmeldelser)

InDesign: stiler med kursholder Espen Faugstad
0:54

InDesign: stiler

I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å opprette, tilpasse og bruke stiler i Adobe InDesign. Dette er teknikker som alle profesjonelle InDesign-brukere kjenner til og vet å benytte seg av. Disse teknikkene kan spare deg for masse tid og gjøre deg til en langt mer effektiv InDesign-bruker.


I kapittel 01 lærer du å tilpasse arbeidsområdet slik at det er optimalisert for å jobbe med stiler i InDesign. I kapittel 02 lærer du forskjellen på "Character Styles" og "Paragraph Styles". Du lærer også hvordan man oppretter en tekststil, tilpasser en tekststil og tar i bruk en tekststil.


I kapittel 03 lærer du å importere tekststiler fra InDesign-dokumenter og Word-dokumenter. Du lærer også hvordan man kopierer tekst, kopierer stiler og bruker "Quick Apply". I kapittel 04 lærer du å lage avanserte tekststiler bestående av bl.a. "Nested Stiles", "New Line Style" og "GREP Style".


I kapittel 05 lærer du å jobbe med "List styles" i InDesign. Du lærer å lage en punktliste, nummerliste og en liste bestående av flere nivåer. I kapittel 06 lærer du å jobbe med "Object Styles". I Kapittel 07 lærer du å jobbe med "Table Styles" og "Cell Styles".

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2t 58m34 leksjoner4,00(1 anmeldelse)

InDesign: interaktivitet med kursholder Espen Faugstad
1:00

InDesign: interaktivitet

Visste du at det er mulig å lage et interaktivt PDF-dokument i Adobe InDesign? Det er faktisk ikke så vanskelig når du først kommer i gang. Et interaktivt PDF-dokument kan inneholde bokmerker, destinasjoner, linker, knapper, tekstfelt, kombinasjonsbokser, avkrysningsbokser, radioknapper, osv.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å lage et interaktivt PDF-dokument i Adobe InDesign CC 2020. Du kommer til å lære å lage bokmerker, destinasjoner, linker og knapper. Du kommer også til å lære å lage et utfyllingsskjema bestående av tekstfelt, kombinasjonsbokser, avkrysningsbokser, radioknapper, osv. Avslutningvis lærer du å eksportere prosjektet som PDF.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 37m21 leksjoner5,00(1 anmeldelse)

InDesign: komplett med kursholder Espen Faugstad
0:52

InDesign: komplett

InDesign er et profesjonelt publiseringsverktøy som inneholder alt du trenger for å lage og publisere alt fra trykte bøker og brosjyrer til digitale tidsskrifter, iPad-applikasjoner, e-bøker og interaktive PDF-dokumenter. Skal du jobbe i en markedsavdeling, et designbyrå eller en avis er sjansen stor for at du møter på InDesign.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å bruke Adobe InDesign. Du kommer til å lære å sette sammen tekst og bilder til trykksaker som bøker, aviser, magasiner, brosjyrer, annonser, osv. Kurset er laget for alle som ønsker å lære InDesign. Det kreves ingen forkunnskaper for å ta dette kurset. Vi starter fra scratch og går bygger derifra.


I kapittel 01 lærer du hvordan InDesign er organisert og hvilke verktøy og paneler som er tilgjengelig. I kapittel 02 lærer du å lage et nytt dokument og hvordan du organiserer arbeidsområdet for optimal arbeidsflyt. I kapittel 03 lærer du å bruke grunnleggende verktøy som "Type Tool", "Rectangle Frame Tool", "Rectangle Tool", "Selection Tool", m.m.


I kapittel 03 lærer du å legge til, tilpasse og fjerne sider, samt hvordan du tar i bruk mastersider. I kapittel 05 lærer du å jobbe med tekst. Du lærer å formatere tekst, legge til tekstkolonner, flyte tekst mellom tekstrammer, legge til spesialtegn, bruke "Story Editor", m.m.


I kaptitel 06 lærer du å bruke med grafiske elementer. Du lærer å transformere objekter, arrangere objekter foran eller bak andre objekter, fylle med farge, legge til effekter, ta i bruk "Text Wrap", samt hvordan "Links panel" og "Layers panel" fungerer. I kapittel 07 lærer du å jobbe med farger i "Color panel", "Swatches panel", m.m.


I kapittel 08 lærer du å effektivisere din digitale arbeidsflyt ved hjelp av "Paragraph styles panel", "Character styles panel" og "Object Styles panel". I kapittel 09 lærer du å jobbe med tabeller i InDesign. I kapittel 10 lærer du å pakke sammen prosjektet ditt, eksportere prosjektet ditt og skrive ut prosjektet ditt.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

5t 53m69 leksjoner5,00(12 anmeldelser)

SketchUp: komplett med kursholder Espen Faugstad
0:58

SketchUp: komplett

SketchUp er et gratis 3D-modelleringsverktøy hvor du kan tegne i et to- eller tredimensjonalt perspektiv. Verktøyet brukes av arkitekter, ingeniører, snekkere, kunstnere og kreative mennesker, til å designe "alt mulig". Verktøyet er intuitivt, robust og brukervennlig.


I år 2000 lanserte Last Software verktøyet som vi i dag kjenner som SketchUp. I 2006 ble SketchUp kjøpt opp av Google, og navnet ble endret til Google SketchUp. I tillegg ble det mulig å plassere bygningene man hadde konstruert i SketchUp i Google Earth. I 2012 kjøpte firmaet Trimble Navigation opp verktøyet fra Google, og navnet ble endret tilbake til SketchUp.


I dette kurset skal Espen Faugstad lære deg å bruke SketchUp. Du kommer til lære hvordan SketchUp er organisert, hvilke verktøy og paneler som er tilgjengelig, og hvordan man lager to- og tredimensjonale figurer ved hjelp av en rekke verktøy. Når du er ferdig med kurset, har du kunnskapen som trengs for å bruke SketchUp på en effektiv og profesjonell måte.


I kapittel 01 lærer du hvordan programmet er organisert, og hvordan du tegner, manipulerer og observerer en figur. I kapittel 02 lærer du å styre kamera ved hjelp Orbit, Pan og Zoom. Du lærer også hvordan Parallel Projection, Perspective og Two-Point Perspective påvirker hvordan vi opplever perspektivet i SketchUp.


I kapittel 03 lærer du hvordan Edge style og Face style kan påvirke gjengivelsen av modellen din. Du lærer også hvordan man legger til og tilpasser effekten av skygge og tåke. I kapittel 04 lærer du å manipulere en figur ved hjelp av verktøy som: Select, Eraser, Move, Rotate, Scale, Push/Pull, Offset, m.m.


I kapittel 05 lærer du å tegne to- og tredimensjonale figurer ved hjelp av verktøy som: Line, Rectangle, Rotated Rectangle, Circle, Polygon, Arcs og Pie. I kapittel 06 lærer du å måle og merke modellen din ved hjelp av verktøy som: Tape Measure, Protractor, Dimensions, m.m. I kapittel 07 lærer du å organisere. Dette er avgjørende for å kunne jobbe effektivt med komplekse og store modeller.


I kapittel 08 lærer du å jobbe med komponenter. Dette omfatter hvordan du lager, laster ned og endrer en komponent. I kapittel 09 lærer du å jobbe med materialer og teksturer. Dette omfatter hvordan du fargelegger modellen din med ulike materialer og teksturer. I kapittel 10 lærer du ulike teknikker som kan hjelpe deg med å presentere modellen din på best mulig måte.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

3t 4m57 leksjoner4,33(12 anmeldelser)

Side 1 av 1