Utdannets logo

Bilderedigering

12 resultater

Camera Raw: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:06

Camera Raw: komplett

Adobe Camera Raw er et dataprogram som lar deg importere og forbedre råformatbilder på en rask, enkel og intuitiv måte. Programmet ble utgitt i 2003 og bildebehandlingsteknologien er også bygget inn i Bridge, Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom og After Effects.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg Camera Raw fra A til Å. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Du kommer til å lære å beskjære et bilde, justere hvitbalanse, eksponering og fargemetning, korrigere bildeperspektiv og objektivfeil, legge til lokaljusteringer og mye mer.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2t 50m43 leksjoner4,50(4 anmeldelser)

Bridge: komplett med kursholder Espen Faugstad
0:54

Bridge: komplett

Adobe Bridge er et program som gjør det enkelt å importere og organisere digitale bilder. Programmet er en del av Creative Cloud-pakken som du kan abonnere på, og verktøyet har tett integrasjon med Adobe Photoshop. Programmet er i utgangspunktet en selvstendig filutforsker, men det inneholder også en rekke funksjoner som du ikke finner i tradisjonelle filutforskere som Explorer og Finder.


I dette kurset kommer du til å lære Adobe Bridge fra A til Å. Ingen forkunnskaper nødvendig for å ta kurset. Du kommer til å lære å importere bilder, organisere bilder, rangere bilder, presentere bilder og mye mer. Du kommer også til å lære hvordan Content-panelet, Filter-panelet, Collections-panelte og Metadata-panelet fungerer i praksis.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

59m18 leksjoner5,00(2 anmeldelser)

Photoshop: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:04

Photoshop: komplett

Kreativitet er overalt. Og med dette kurset får du verdens beste programvare for kreativitet, bildebehandling og grafisk design i fingerspissene. Adobe Photoshop setter ingen begrensninger, kanskje derfor verktøyet er helt sentralt i så å si alle kreative prosjekter – fra bilderedigering til digital tegning, animasjon til grafisk design.


I dette kurset kommer vår sertifiserte Photoshop-ekspert Espen Faugstad til å lære deg Photoshop fra A til Å. Når du er ferdig med kurset vil du ha kompetansen som trengs for å løse selv de mest krevende oppgaver. Du kommer til å beherske å markere, beskjære, retusjere og redigere, samt bruke lag, masker, effekter og overgangsmoduser + mer.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

8t 57m119 leksjoner4,89(9 anmeldelser)

Lightroom: komplett med kursholder Espen Faugstad
1:20

Lightroom: komplett

Lightroom CC er et råflott bilderedigeringsverktøy for fotoentusiaster. Lightroom CC inneholder alt du trenger for å organisere, redigere, lagre og dele bildene dine på tvers av enheter - dette være seg datamaskin, nettbrett eller mobil. Det betyr at du kan redigere et bilde på datamaskinen og fortsette på mobilen. Bildene synkroniseres nemlig i skyen.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å guide deg gjennom programmet fra A til Å. Du kommer til å lære å importere og organisere, redigere ved hjelp av enkle og avanserte verktøy, og eksportere og dele. Du kommer også til å lære hvordan den skybaserte lagringsplassen kommer til å påvirke, og ikke minst, forbedre din digitale arbeidsflyt.


I kapittel 01 lærer du hvilke versjoner av Lightroom CC som er tilgjengelig og hvordan du kjøper programmet. Du lærer også hvordan programmet er organisert. I kapittel 02 lærer du å migrere fra Lightroom Classic CC til Lightroom CC og hvordan du importerer inn bilder i Lightroom CC.


I kapittel 03 lærer du å organisere bilder ved hjelp av album, flagg, stjerner og nøkkelord. I kapittel 04 lærer du å redigere bilder ved hjelp av enkle verktøy. I kapittel 05 lærer du å beskjære bilder. I kapittel 06 lærer du å redigere bilder ved hjelp av avanserte verktøy. I kapittel 07 lærer du å eksportere og dele bilder.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2t 16m30 leksjoner5,00(7 anmeldelser)

Bilder: komplett med kursholder Espen Faugstad
0:59

Bilder: komplett

Bilder er et intuitivt bilderedigeringsprogram utviklet av Apple. Applikasjonen fungerer på Mac OS og iOS og er gratis å bruke. Bilder gjør det enkelt å organisere, redigere og deler bilder med andre. Med iCloud-bildebibliotek har du alltid bildene og videoene dine med deg, uansett hvilken enhet du bruker.


Du trenger ikke være en proff for å redigere som en proff – bruk redigeringsverktøyene i Bilder til å gi bildene dine akkurat det rette uttrykket. Dobbeltklikk på et bilde for å vise det, og klikk deretter på Rediger i verktøylinjen. Bruk de beste bildene dine i en vakker bok du kan gi til venner og familie.


I dette kurset kommer Espen Faugstad til å lære deg å bruke Bilder-applikasjonen på Mac OS. I starten av kurset lærer du å importere og organisere bildene dine. Deretter lærer du å redigere bildene dine ved hjelp av verktøy som: lys, farge, hvitbalanse, nivåer, kurver, selektiv farge, støyreduksjon, m.m. Avslutningsvis lærer du å lage en fotobok, fotokalender, kort og bildeserie. Velkommen!


I kapittel 01 lærer du hvordan brukergrensesnittet er organisert, og hvordan du importerer og deler bilder over iCloud. I kapittel 02 lærer du hvordan man organiserer bilder. Detter omfatter hvordan du lager album, smarte album, minner, favoritter, m.m.


I kapittel 03 lærer du å redigere bilder. Dette omfatter hvordan du beskjærer et bilde, legger til et filter, jobber med histogrammet, tilpasser eksponering og hvitbalanse, justerer farge, legger til vignett, gjør skarpere og fjerner støy. I kapittel 04 lærer du å lage en fotobok, fotokalender, fotokort, m.m.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 29m26 leksjoner5,00(2 anmeldelser)

Bilderedigering på mobil med kursholder Espen Faugstad
1:02

Bilderedigering på mobil

Bilderedigering på mobil var for noen år siden ganske begrenset. Men i dag kan du enkelt få tilgang til profesjonelle bilderedigeringsverktøy. I dette kurset lærer du å redigere bilder på mobil ved hjelp av applikasjonen Snapseed. Appen er gratis, fungerer på iOS og Android og er utviklet av Google.


Snapseed er ikke bare et fantastisk bilderedigeringsverktøy, det inneholder også avanserte verktøy som tidligere kun var tilgjengelig gjennom betalte alternativer (som for eksempel mobilversjonen av Adobe Lightroom). Med Snapseed får du et verktøy som kan løfte dine bilder til neste nivå, enten du redigerer bilder tatt med mobil eller speilrefleks.


I dette kurset kommer Espen Faugstad lære deg å bruke Snapseed. I starten av kurset lærer du hvordan appen er organisert. Deretter lærer du hvordan man endrer og tilpasser komposisjon, hvitbalanse, eksponering og fargemetning. Videre lærer du å bruke avanserte verktøy som gjør det mulig å fremheve viktige detaljer i et bilde, i tillegg til hvordan man fjerner forstyrrende elementer.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 4m20 leksjoner4,33(3 anmeldelser)

Reparere gamler bilder i Photoshop med kursholder Espen Faugstad
2:12

Reparere gamler bilder i Photoshop

Lær hvordan man reparerer og restaurerer gamle bilder ved hjelp av Adobe Photoshop. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og lære deg alt du trenger for å komme raskt i gang med digital fotorestaurering.


I starten av kurset lærer du å bruke: Quick Selection Tool, Spot Healing Brush Tool, Patch Tool, Clone Stamp Tool og Camera Raw Filter. Deretter lærer du hvordan man ved hjelp av disse verktøyene reparerer og restaurerer gamle bilde.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 18m20 leksjoner0,00(0 anmeldelser)

Fargelegge svart-hvitt bilder i Photoshop med kursholder Espen Faugstad
1:49

Fargelegge svart-hvitt bilder i Photoshop

Lær hvordan man fargelegger svart-hvitt bilder ved hjelp av Adobe Photoshop. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og lære deg alt du trenger for å kunne blåse liv i gamle svart-hvitt bilder.


I starten av kurset lærer du hvilke svart-hvitt bilder som fungerer bra til digital fargelegging, og hvilke som fungerer dårlig. Du lærer også hvordan man fargelegger hud, øyne, munn og hår. Avslutningsvis lærer du hvordan man justerer farge, lys og skarphet.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 4m18 leksjoner5,00(1 anmeldelse)

Lightroom Classic: presentere (4/4) med kursholder Espen Faugstad
0:54

Lightroom Classic: presentere (4/4)

Dette er fjerde del av vårt nettkurs som omhandler Adobe Lightroom CC. I denne delen kommer du til å lære alle måtene man kan dele og presentere bilder ved hjelp av Adobe Lightroom CC. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og i slutten av kurset vil du har lært alt man trenger for å kunne eksportere og deler bilder.


I starten av kurset lærer du hvordan man ved hjelp av Map-modulen kan geotagge bilder på et verdenskart. Deretter lærer du hvordan man lager en fotobok, ved hjelp av Book-modulen. Videre lærer du hvordan man lager en bildefremvisning, ved hjelp av Slideshow-modulen. Du lærer også hvordan man eksporterer og printer bilder ved hjelp av Print-modulen. Avslutningsvis lærer du hvordan man lager en nettside bestående av egne bilder, ved hjelp av Web-modulen.


Det første du lærer i kurset er hvordan man bruker «Map»-modulen. Du lærer å geotagge ett eller flere bilder på et verdenskart. Det neste du lærer er hvordan man bruker «Map»-modulen. Du lærer å lage lage en fotobok bestående av dine egne bilder. Du lærer også hvordan man eksporterer og printer boken din. Videre lærer du hvordan man bruker «Slideshow»-modulen. Du lærer å lage en bildefremvisning bestående av dine egne bilder. Du lærer også hvordan man legger til musikk, legger til tekst, og mye mer.


Deretter lærer du å bruke «Print»-modulen for å printe bildene dine. Du lærer å velge riktige innstillinger for din printer, samt hvordan du plasserer ett eller flere bilder på et ark. Det siste du lærer er hvordan man bruker «Web»-modulen. Her lærer du å lage en nettside bestående av dine egne bilder. Du lærer også hvordan du tilpasser nettsiden, eksporterer nettsiden og laster nettsiden opp på internett.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

2t 21m63 leksjoner4,50(2 anmeldelser)

Lightroom Classic: redigere (3/4) med kursholder Espen Faugstad
1:03

Lightroom Classic: redigere (3/4)

Dette er tredje del av vårt nettkurs som omhandler Adobe Lightroom CC. I denne delen kommer du til å lære hvordan man redigerer bilder i Adobe Lightroom CC på en avansert måte. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom hele prosessen, og i slutten av kurset vil du har lært alt man trenger for å kunne redigere og forbedre bilder ved hjelp av avanserte teknikker og verktøy.


I starten av kurset lærer du hvordan man gjør et bilde skarpere og fjerner støy ved hjelp av Detail-panelet. Deretter lærer du hvordan man objektiv- og perspektivkorrigerer linjene i et bilde ved hjelp av Lens Corrections-panelet. Du lærer også hvordan man bruker Spot Removal, Red Eye Reduction, Gradient Filter, Radient Filter og Adjustment Brush - verktøy som gjør det mulig å gjennomføre avanserte korreksjoner som bare påvirker deler av et bilde. Avslutningvis lærer du å lage HDR og panorama bilder ved hjelp av Lightroom.


Det første du lærer i kurset er hvordan «Detail»-panelet fungerer. Du lærer å gjøre et bilde skarpere og fjerne støy. Deretter lærer du å bruke «Lens Corrections»-panelet. Du lærer å objektivkorrigere og perspektivkorriger et bilde, samt å fjerne kromatisk abberasjon fra et bilde.


Deretter lærer du hvordan man bruker «Spot Removal»-verktøyet. Detter verktøyet gjør det enkelt å fjerne objekter fra et bilde ved hjelp av «Clone» og «Heal». Deretter lærer du å bruke «Red Eye Reducation»-verktøyet. Dette verktøyet gjør det enkelt å fjerne røde øyne.


Avslutningsvis lærer du hvordan man bruker «Gradient Filter», «Radial Filter» og «Adjustment Brush». Med disse verktøyene kan du enkelt lage en maske som inneholder justeringer som påvirker deler av et bilde. Dette er veldig nyttig for å gjøre endringer til deler av et bilde.

Espen Faugstads avatarEspen Faugstad

1t 55m42 leksjoner4,67(3 anmeldelser)

Side 1 av 2