Nyheter | 10/16/2020

Smart «strømmetjeneste» for jobbkurs på nett

Å kunne vise til oppdatert kunnskap og at man behersker relevante programmer er gull verdt i dagens arbeidsmarked – men det kan koste skjorta å ta kurs og videreutdanning. Med lav fastpris og ingen bindingstid utfordrer den nettbaserte kursportalen Utdannet.no de store aktørene, med stor suksess.

sett-inn-figcaption
Med egenutviklet e-læringsplattform ønsker Espen Faugstad å gjøre kompetanseutvikling tilgjengelig for alle, uavhengig av tid og sted.

Utdannet.no

Utdannet.no

– Det er fint å kunne tilby en god og tilgjengelig tjeneste som kan ha en positiv effekt på folks arbeidshverdag, ikke minst i en tid hvor en sterk og oppdatert CV kan være helt avgjørende, sier gründer og daglig leder i Utdannet.no, Espen Faugstad.

HJERNEN BAK: gründer og daglig leder, Espen Faugstad er mannen bak edtech-selskapet Utdannet.no.

Med over 20 000 registrerte medlemmer og en pil som bare peker oppover, tror han at den store pågangen skyldes at tjenesten holder høy kvalitet, og at det ikke koster skjorta å øke sin verdi som arbeidstaker.

👉 Prøv tjenesten gratis her!

Smart «strømmetjeneste» for nettkurs

Kort fortalt fungerer den nettbaserte kursportalen på samme måte som strømmetjenester for musikk eller serier. Du betaler en fast månedspris og får full tilgang til alle de nesten 200 kursene som er produsert så langt. Du har over 7 000 videoer å velge i, og totalt nesten 500 timer nettbasert undervisning. Prisen er den samme uansett hvor mange kurs du tar, og det er ingen bindingstid. Enkelte kurs er også tilgjengelig helt gratis. Faugstad står selv bak en rekke av kursene, men innhenter kompetanse der det trengs.

– Vi er totalt elleve kursutviklere innenfor ulike fagområder. Det er viktig for oss at kursene skal holde høy faglig kvalitet, så vi henter inn de ekspertene som trengs til kursene som skal produseres, sier Faugstad.

Han mener bredden i kurstilbudet tilsier at det skal være noe for både markedssjefer, frilansere og bloggere i porteføljen – og at det skal finnes kurs som passer uansett om du er student, nyutdannet eller har 30 års fartstid i arbeidslivet.

Rimelig og tilgjengelig

– Det er viktig for oss at videokursene våre er tilgjengelige i den forstand at de ikke er så dyre at folk ikke har råd til å ta dem med mindre en arbeidsgiver tar regningen. I tillegg skal de kunne sees når som helst og hvor som helst, så de kan passe inn i timeplanen til også tidsklemte småbarnsforeldre eller folk som er mye på farten. Og så skal de være tilgjengelige ved at temaene skal forklares på en god og pedagogisk måte, forteller gründeren.

Han tror de usikre tidene vi står i gjør at mange nå vil ønske å tette eventuelle hull i fagkunnskapen sin, for å styrke sine sjanser på arbeidsmarkedet.

Kursportalen fungerer på samme måte som strømmetjenester for musikk eller serier. Du betaler en fast månedspris og får full tilgang til alle kurs, forteller Faugstad.

👉 Se kursene som kan gjøre din CV komplett her

Kurs på nett er for alle

Faugstad mener at nettkursene ikke bare er for datadrevne konsulenter og dresskledde økonomer, men tvert imot passer for langt flere yrkesgrupper enn man kanskje skulle tro. Både frilansere med behov for å oppdatere seg innen fag og pensjonister som har tid til å fordype seg i ny og spennende kunnskap kan ha nytte og glede av videokursene.

– Vi vet også at flere av våre medlemmer tar kurs utover sitt fagområde av ren nysgjerrighet, glede og interesse. Det synes vi er veldig morsomt, og er et godt bevis på at formen vi har valgt treffer godt, mener gründeren.

Stor bredde i det nettbaserte kurstilbudet

Kurskatalogen til Utdannet.no er en smørbrødliste av den mest etterspurte fagkunnskapen i dagens arbeidsmarked, og inneholder videokurs i markedsføring, business, programmering og web, i tillegg til design, 3D og animasjon, foto og video, og lyd og musikk.

– Alle kursene våre er hands on og veldig praktiske, for det nytter ikke å være ekspert på noe dersom du ikke samtidig evner å lære bort den kunnskapen du har. Når noen tar et kurs i et program for utsendelse av nyhetsbrev skal de faktisk kunne sende ut det nyhetsbrevet når de har tatt kurset, sier Espen Faugstad.

Fornøyde kursdeltakere

En av de som har benyttet seg av tjenestene til Utdannet.no, er Jan Hagen, markedssjef i den populære online moteplattformen Miinto.

FORNØYD KUNDE: Markedssjef i Miinto, Jan Hagen, er storfornøyd med den nettbaserte kurstjenesten.

– Jeg ønsket å oppdatere SEO-kunnskapen min, og fordi jeg er mye på farten var jeg avhengig av å finne en tjeneste som var enkel å bruke, som var tilgjengelig hele tiden, og som hadde et godt utvalg av relevante kurs, forteller Hagen.

Nå planlegger Miinto å rulle ut kursing gjennom Utdannet.no til flere ansatte i organisasjonen.

– For oss er det en rimelig, enkel og smart måte å tilrettelegge for at de ansatte kan videreutdanne seg, samtidig som vi sikrer at alle har det samme kompetansegrunnlaget. Kursene hos Utdannet.no er lett tilgjengelige, enkle å forstå og godt bygget opp, så det er helt gull for oss, sier markedssjefen.

Utdannet.no har videokurs innen:

OPPDATERT: Digital markedsfører i DMT markedsføringsbyrå, Hege Abelson, har brukt tjenestene til å oppdatere sin egen kunnskap.

Også Hege Abelson, digital markedsfører i DMT markedsføringsbyrå, har stort utbytte av kursene fra Utdannet.no.

– Jeg har vært kjent med tjenesten i flere år, og har de siste månedene hatt et medlemskap som virkelig har betalt seg. Jeg har tatt mange gode og relevante kurs som jeg har nytte av i jobben min. Det er helt genialt for å holde seg oppdatert og for lære nye ting, og jeg synes eller også at kursportalen er oversiktlig og fin.

– I tillegg opplever jeg at man raskt får svar dersom man lurer på noe i forbindelse med et kurs, avslutter hun.

👉 Finn ditt kurs og øk din digitale kompetanse hos Utdannet.no