Gratiskurs | 01/20/2021

10 gratiskurs av høy kvalitet som du kan ta i dag (2021)

Utdannet.no er en norsk edtech-startup som utvikler videobaserte nettkurs i digitale programvarer, kreative fagfelt og grunnleggende forretningsferdigheter. Med egenutviklet e-læringsplattform ønsker vi å gjøre kompetanseutvikling tilgjengelig for alle, uavhengig av tid og sted.

sett-inn-figcaption
På kursportalen finner du gratiskurs i digital markedsføring, Google Analytics, Google AdWords, Facebook, Photoshop, Lightroom, m.m.

Utdannet.no

Utdannet.no

Det er ikke nok å påstå at man er analytisk om man ikke kan Google Analytics, flink til å markedsføre om man ikke kan Facebook, eller kreativ om man ikke kan illustrere tankene sine med Photoshop.

De som kan dokumentere at de behersker digitale verktøy, vil merke at det åpner dører til spennende stillinger og fagmiljøer. Det å beherske Photoshop kan være faktoren som tipper søknadsprosessen i din favør. På samme måte som din erfaring med Google Analytics kan være det som sikrer deg drømmejobben.

Det er flere nettkurs som du kan ta helt gratis på Utdannet.no. Under finner du noen av dem:

Gratiskurs i digital markedsføring

Digital markedsføring handler i stor grad om å beherske alle de teknologiske verktøyene som er tilgjengelig. Det krever at man tar verktøyene på alvor og lærer å bruke dem i praksis. Det er først når man har bred forståelse, at man ser logikken og mulighetene som ligger der ute.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Facebook: markedsføring

Dette kurset passer for deg som ønsker å lære å markedsføre på Facebook. Facebook-markedsføring gjør det mulig å finne de rette personene for din bedrift eller organisasjon, fange oppmerksomheten deres og oppnå resultater. Du kan definere en målgruppe basert på demografi, interesser, atferd og kontaktinformasjon.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Google Analytics

Google Analytics er et gratis analyseverktøy fra Google som du kan bruke for å samle inn data og statistikk fra nettsiden din. Google Analytics kan fortelle deg hvor mange som besøker nettsiden din, hvor i landet de kommer fra, hvor lenge de blir på siden, hva de gjør på siden, m.m.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Google AdWords

AdWords er et nettbasert annonseverktøy fra Google, der hvem som helst kan gå inn og by på annonseplass koblet til spesifikke søkeord. Det som gjør Google AdWords så utrolig effektivt, sett i forhold til tradisjonell annonsering, er at annonsører kan nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller tjenester.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Adobe Photoshop CC

Adobe Photoshop er et dataprogram som gjør det mulig å redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en raskt innføring i hvordan Photoshop CC fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere, redigere og forbedre bildene dine.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Adobe Lightroom

Adobe Lightroom er et dataprogram som gjør det mulig å organisere, redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hvordan Lightroom 5 fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere og redigere bildene dine.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Adobe InDesign

Adobe InDesign er et bransjeledende verktøy for sidedesign og -layout som gjør det mulig å designe og publisere alt fra trykte bøker og brosjyrer til digitale tidsskrifter, iPad-applikasjoner, e-bøker og interaktive PDF-dokumenter.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i HTML

HTML står for "Hypertext Markup Language" og ble utviklet slik at forskere fra ulike steder i verden kunne organisere og dele informasjon mellom hverandre via internett. HTML er basert på SGML (Standard Generalized Markup Language), et dataspråk som beskriver strukturen i et dokument ved hjelp av tagger..

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Servebolt

Servebolt drives av en gjeng dyktige IT-spesialister. De har laget Servebolt for å kunne tilby lynrask hosting til norske nettbutikker og nettsider. Ved å flytte din nettside over til Servebolt vil du kunne forvente en halvering av responstiden på nettsiden din.

👉 Start nettkurs


Gratiskurs i Adobe Photoshop CS6

I den første delen av kurset lærer du hvordan du forbedrer en komposisjon, justerer en eksponering, gjør et bilde skarpere, fjerner støy, arbeider med farger, lager et svart-hvitt bilde, jobber med masker og avslutningsvis hvordan du lager et røft portrett.

👉 Start nettkurs