Start avspilling

Gratiskurs i HTML: introduksjon

Espen Faugstad

1

Introduksjon

22m 52s
Utvid eller slå sammen
2

Avslutning

1m 1s
Utvid eller slå sammen

Kursbeskrivelse

  • 23m
  • 10 videoer
  • 1077 deltakere
HTML står for "Hypertext Markup Language" og ble utviklet slik at forskere fra ulike steder i verden kunne organisere og dele informasjon mellom hverandre via internett. HTML er basert på SGML (Standard Generalized Markup Language), et dataspråk som beskriver strukturen i et dokument ved hjelp av tagger. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hva HTML er, hvorfor det er nyttig og hvordan du tar det i bruk. Kurset dekker hvordan man legger til og formaterer, overskrifter, paragrafer, lister, linker og bilder. HTML ble skapt i 1993 av den engelske dataingeniøren Tim Berners-Lee. HTML er basert på SGML, et dataspråk som beskriver strukturen til et dokument. SGML inneholdt alt Berners-Lee trengte for å realisere visjonen sin, med unntak av én ting: hypertekst linken. Det er denne oppfinnelsen som skiller HTML fra SGML, og det som gjorde at Berners-Lee i dag blir kalt for personen som oppfant internett. I dette gratiskurset lærer du alt man trenger for å komme raskt i gang med HTML. Du lærer historien bak HTML, hvordan et HTML-dokument er bygget opp, syntaksen bak språket, legge til overskrifter, paragrafer, linker og bilder, m.m.
Vis mere

Anmeldelser

0
(0 anmeldelser)
5
4
3
2
1

Arkadiusz1

7 år siden

bra kurs

dette er veldig bra kurs o jeg lære seg mye nytt :)

livrandir

7 år siden

Morro

Jeg har hatt HTML som del av Informasjonsteknologi faget på videregående, men dette er for mange år siden, og jeg har ikke brukt det siden. Dette var derfor en morro påminnelse om hvor morro det er å skape noe selv, selv om dette er av veldig enkel type. Dette gir absolutt mersmak.

magnussj

7 år siden

Enkelt og greit

Må si jeg syntes kurset var veldig bra. Fin og kort introduksjon om HTML og hva vi skal gå gjennom. Fint at det er beskrevet hva som trengs av utstyr, hva læringsutbytte er og hvem det er egnet for. Men det beste med kurset var at det var korte og gode videoer som gikk rett på sak, ingen unødvendig skravling eller tastetrykk. Grunnen til at jeg ikke gir full score at selv om dette er bare en introduksjon til HTML så skulle jeg ønske at det også ble gått gjennom lister og tabeller.