Slik lager du et HDR i Photoshop

HDR betyr å lage et bilde med utvidet dynamisk omfang. Teknikken gjør det mulig å gjengi detaljer i lyse og mørke felt. Du trenger tre like bilder med ulik eksponeringsverdi for å lage et HDR. Bildene kombineres i Photoshop (eller et annet program) og resultatet blir i det vi kaller for et HDR-bilde.

Slik gjør du et bilde skarpere i Photoshop

Det er ofte nødvendig å gjøre et bilde skarpere. Når du legger til skarphet, øker du kontrasten langs konturene i et bilde. Det hvite blir hvitere, det mørke blir mørkere. Dette opplever vi som økt skarphet.

Slik fjerner du støy i Photoshop

Du har kanskje merket at noen bilder inneholder mer støy enn andre. Men vet du hvorfor? Et bilde tatt med lav ISO-verdi inneholder ofte lite støy, mens et bilde tatt med høy ISO-verdi inneholder mye støy.

Slik bruker du kulør/metning i Photoshop

Kulør/metning (Hue/Saturation) lar deg justere farger og toner. For å aktivere verktøyet, klikk på «Kulør/metning» () i justeringer-panelet. Panelet består av tre glidebrytere. La oss se på dem. Kulør (Hue) Kulør styrer fargetonen i bildet. Ved å dra glidebryteren mot høyre gjør du fargeverdiene lik fargeverdiene mot høyre (cyan mot blå, blå mot magenta). Ved […]

Slik bruker du kurver i Photoshop

Kurver (Curves) lar deg justere toneområde og fargebalanse. For å aktivere verktøyet, klikk på «Kurver» i justeringer-panelet.

Slik bruker du penselverktøyet i Photoshop

Penselverktøyet (Brush tool) lar deg legge til farge. Klikk på «Penselverktøyet» i verktøykassen , eller trykk «B» på tastaturet. Husk at verktøyet påvirker det laget som er aktivert i lag-panelet.

Slik bruker du tryllestavverktøyet i Photoshop

Tryllestavverktøyet (Magic Wand Tool) lar deg klikke på en piksel og automatisk markere alle lignende piksler basert på toneverdi. Klikk på «Tryllestavverktøyet» i verktøykassen, eller trykk «W» på tastaturet.

Slik lager du en markering i Photoshop

Se for deg at du har et landskapsbilde hvor himmelen er altfor lys. Du bestemmer deg for å gjøre himmelen mørkere. Hva gjør du? Du lager en markering av himmelen, og legger til en justering som gjør himmelen mørkere.

Slik beskjærer du et bilde i Photoshop

Beskjæringsverktøyet (Crop Tool) lar deg beskjære et bilde (fjerne piksler fra
et bilde). For å aktivere verktøyet, klikk på «Beskjæringsverktøyet» i
verktøykassen, eller du trykker «C» på tastaturet.